Småstadsidioti

 
Det finns en sak som gör mig riktigt förbannad och det är fördomar om invandrare, blåa linjen och förorter. Vad folk ser förbi är att brott inte är en invandrarfråga, utan en klassfråga. Sverige och Stockholm väljer även att inte lägga pengar på västerorter som Tensta, Rinkeby och Akalla, för jag vet inte vad. Men vi kan säga så här - om jag hade haft en tom asfaltsplan till skolgård hade jag också kastat gatusten i centrums fontäner och snattat godis på Ica.
 
Även media förstärker fördomarna. Jag vet fler i min närhet som blivit rånade på röda linjen och en vän som blivit misshandlad på lidingöbanan, men inte fan står det i media. Man vill ju i Herre namn inte förstöra idyllen om Stockholms norra förorter.
 
Nej, jag blir galen på folk som kallar blåa linjen orientexpress eller säger att 'jo, men statistiskt sett är ju blåa linjen den som det sker flest brott på'. Och glömmer att kontrollera statistiken innan de uttalar sig.
 
 
Vänta, sa jag småstadsidioti? Nej, just det, majoriteten av huvudstadsinvånarna tänker ju fortfarande likadant. Jag kallar det för idioti, ren och skär idioti!
 
 

Kommentarer
Postat av: Mallan

Håller verkligen med dig. Alla snackar så mycket skit om blåa linjen, gärna folk som aldrig åker den heller. Jag tar ju heller blåa hem än gröna efter en utekväll. Känner mig inte alls trygg på gröna på nätterna, bara fulla idioter typ. Äh. Folk är dumma i huvudet.

2012-10-25 @ 21:24:13
URL: http://pirum.blogg.se
Postat av: Madde

Samma här, blåa är mycket lugnare. Jag känner mig mer säker nu än när jag åkte hem till Täby på nätterna. Ja, folk är dumma i huvet.

2012-10-25 @ 22:11:53
URL: http://julihimlen.blogg.se
Postat av: Sebastian

Så jävla bra!!!

2012-10-26 @ 10:53:27
URL: http://kameratre.blogg.se
Postat av: Madde

Tack Sebastian!! <3

2012-10-26 @ 13:37:02
URL: http://julihimlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0