Parköl.



Ja, jävlar vad fort det går. Fredag imorgon! Och sol. Det betyder parköl. Ser fram emot den dem!






Drick vad jag har sagt med lite socker


Ni har väl förresten inte missat att Lasse spelar på Cirkus i oktober?

Ah. Lars Winnerbäck – En stannfågel ger sig av <3


Från Långholmen i somras. Brutally bra.




somna inte osams med dig själv
drick vad jag har sagt med lite socker
såg du när jag vann min hand
den natten är en fiende och vän

jag åker ner på stan och kommer in
går planlöst runt med kvalmig luft i bröstet
jag känner ingen, bryr mig inte
ögon stirrar, munnar säger skål

nu skulle jag inte tacka nej
till en fribiljett mot himlen
är du ute nånstans
inatt så drömde jag om dig
och det väckte gamla minnen
jag fick aldrig nån chans


du viskade nåt i allt jag tog mig för
du värkte som en borr i mina snedsteg
allt i mig var fult och ingenting
jag hade mätte sig med ditt

jag vill bara visa dig nåt stort
jag kanske har nåt som du beundrar
jag drömde att du lyssnade
att du hörde nåt i mig som du förstod

nu skulle jag inte tacka nej ...

jag hoppas det ser ut som att jag vet
fast jag har faktiskt ingen aning
och du viker mina knän
jag svarar på ett språk jag inte kan
och kommer undan med en varning
och du är alltid suverän

nu skulle jag inte tacka nej ...



ÄNTLIGEN!


Vad är det för en pappskalle som köper två muggar för 350 kr dagen innan löning?! Ehm..jag! Men jävlar vilka fina muggar sen. Äntligen finns de i butik - mina efterlängtade Lovisa Burfitt för Rörstrands-muggar.





 

Och ni, förresten - är det någon som har en New Order, Substance-vinyl att ge mig? Bästa NÅGONSIN - lyssna bara!! 



<3

Neej, nu ska jag kolla vidare på London-resor och drömma mig bort. Ta' ta'



Kärleken är som ett tomtebloss, som ett tomtebloss lättantändlig.







Hyrde Cornelis igår - sjukt bra film. Måste ses! Igen. Och igen.



Musik-påsken!


Well hello!

Hoppas att er påsk har varit lika bra som min - fick en förjävla bra försmak på sommaren 2011 den här helgen med uteserveringar, sol, värme och öl på Mosebacke. Aaaah, can't wait. Jag har sett inte mindre än fem band den här helgen - High HopesI Blame Coco, Ram Di DamIcons On Television och Dial M For Murder! - samtliga riktigt bra! Nästa fenomenala spelning för mig är om en vecka på Cirkus - älskade, älskade Lykke Li spelar.


Bjuder på lite bilder från min fail-vårfotopromenad som blev rätt mysig i alla fall:









Bästa skärtorsdagen hittills.

..och än är den inte slut!! Slutade innan två idag efter en enormt solig och varm dag på jobbet. Fick SKITGOD mat. Åkte till Mosebackes utservering och mötte upp Emma för en öl, och vem var där om inte självaste Simon Ljungman <3 jag dog lite. Hem och gjorde kött med potatisgratäng och portvinssås. Självklart ett gott rött vin till det. Nu ska jag träffa Emma igen för att avslutade det vi påbörjade i eftermiddags, men nu på Debasers uteservering. Kjempegreit!

Jag är arg.

Jennie skulle vinna, inte den där mesen till kock. Fan. Jättearg är jag. 'Vad blir det för mat?' är på tv och i vanliga fall älskar jag honom. Jag älskar allt han gör i köket och försvarar honom om någon säger något annat. Men nu, nu tittar jag inte. Han gav Jennie 6/10 poäng och därmed Louise vinsten. Kalla mig omogen, men jag är pissed. Och ja, jag pratar Mästerkock - vad skulle en matnörd som jag annars göra en onsdagskväll än att titta på matlagning i världsklass?

Huuuuultsfreeeeed <3


Inte långt kvar nu!! Blev mer påtagligt nu när Rappidoodle har bokat våra tågbiljetter, gaah, peppelipepp!!

Ska uppdatera Hultan -11-listan också. Damn, vilken jävla line up! Och vet ni vad? Det ryktas om att Morrissey kommer till Hultan. CRAZINESS. Jag skulle dö.


Håkan.


Bästa NÅGONSIN!! Blev inte sämre när självaste Lasse klev på scen <3 (!!!!) Världen förtjänar inte dig, Håkan. Du är det finaste jag vet.





<3 <3 <3








I väntan på Håkan.

Inte en sån brutal fjortisvandring till Cirkus idag trots allt - på 44:an satt två damer, 55+, och frågade varandra: "Jaha, vad säger dina vänner om att du ska på Håkan ikväll då?" Hahhaha, fun fun fun! Sitter som sagt i väntan på Håkan, längst fram som alltid, som börjar spela om 40 minuter, och tanken på att han och det fenomenala bandet är i lokalerna gör mig varm i hela kroppen, trots det annars iskalla Cirkus. Ah, life.

Håkan idag!

Nu är det fan vår - för vad är väl mer vår än Håkan i aprilsolen? Det kombinerat med årets första besök på Plantagen, nysådda kryddor och över sju grader innan sju på morgonen. Ah, good times. Igår spirade vårkänslorna i mig så jag gick ut på en vårfotopromenad i Täbys djupa skogar och ängar. Gick i en halvtimma för att upptäcka att kamerahelvetet har dött. Fail. Jaja! Hade med mig oreos som jag satte mig och knapra på på en sten i solen, inte helt fel. Nu, Håkan-pepp!!

Göteborgare


Dagen börjar bra! Var hemma igår, så för ovanligheten skull är jag pigg (läs: inte bakis som ett helvete) på en söndag! Crazy stuff. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka och Håkan!! Dags att börja tagga till för den.


När vi ändå är inne på göteborgare så kommer bästa Erik och Ram Di Dam upp ikväll för att spela in nytt :D Missa inte Ram Di Dam på Strand på fredag, I know I won't.



Här har ni kanske världens bästa video <3

Metronomy - The Look by metronomyUK



Well, ta' ta'



På väg.

Jag somnade precis som jag vet inte vad på tuben från hornstull, och strand (för övrigt sjuuukt bra och efterlängtad kväll - tack emma!) och väcktes av en snäll snäll kille i mörby. Den egentliga anledningen till det här inlägget är att jag inte ska vakna upp i rosengården, fyi. Kollegor - över 30000 steg idag! Boom! Well well, nu ska jag försöka hålla mig vaken i tio till. (Tänk om man bara fick bo kvar på underbara mosebacke).

Musik musik musik


Alles gut? Ja? Jag mår i vilket fall bra! Upp och ner, ner och upp. Imorgon spelar Little Majorette på Strand, hoppas jag är där då! Little Majorette – London är min favorit.

Annars ska jag se bästa Håkan på måndag och massor, massor, massor av andra fenomenala band efter det. Ah.

Håkan på Hovet i höstas



Nu ska jag börja göra hamburgare och lyssna på Matlistan! under tiden!



Kjempegreit


Woodkid och Múm går varm på min Spotify nu. Hur kan jag ha missat Múm? Riktigt bra är dem i alla fall. I'm 9 Today och Green Green Grass Of Tunnel är de som går på repeat hos mig. Kjempegreit!


Helt fantastisk.





fts.

 

Nej, vad säger ni? Vi skiter i det här. Jag kan inte göra något åt alla jobbiga saker som händer runt mig just nu, så nu är det dags att försöka tänka positivt. Det är ju vår och värme på g!


Annars då? Jag blir glad av matlagning, men idag fuskade jag faktiskt och köpte färdig färsk pasta från Giovanni Rama. Tomat och mozzarella, mums. Var ju då självklart tvungen att göra en sås till;


Tomatsås

2 pers

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
30 g bacon
1 msk tomatpuré
1/2 burk krossade tomater (Mutti)
3 nypor basilika, timjan och oregano (gärna färsk)
1 tsk socker
2 msk kycklingfond
salt och peppar

Gör så här:
Stek den finhackade löken i olivolja. Snåla inte. I med vitlöken och baconet när löken blivit mjuk. Klicka i tomatpuréen och låt steka ihop i ett par minuter. Häll i de krossade tomaterna, koka upp. Häll i resten av ingredienserna, koka ihop och smaka av med salt och peppar. Servera med den nykokta pastan och riv över en riktigt god parmesan över. Enkelt som fan men skitgott ändå!



Vi tar en Crookers på det - sommar sommar sommar!





Jag önskar att jag var hos dig Johanna!


OK, bye bye then.


.

Sry för bloggtorkan, det är mycket nu. Alldeles för mycket att ta in. Samlar energi och återkommer snarast. (Tack mina ihärdiga läsare som kikar in dagligen).

Överträffar mig själv gång på gång på gång på gång.


Utveckling även kallat.

Självklart handlar detta om mat. Jag köpte enormt fina lamminnerfiléer som jag stekte i rosmarin och massor av smör. Yum. Jag gjorde en stor sallad och en variant på rödvinssås till det - vilken blev brutalt god. Alltså BRUTALT. Förjävla svårt - som vanligt - att lägga upp recept på den, men - som vanligt - kan jag göra ett försök:


Rödvinssås:

1 schalottenlök
50 g smör
rosmarin, havssalt och nymalen peppar
1 msk tomatpuré
2 dl rödvin
1/2 dl portvin
3 msk kalvfond
1 tsk socker
2 msk balsamvinäger
ev toppredning

Gör så här:
Stek löken i ca 20 g smör med salt, peppar och en nypa rosmarin, häll i tomatpuréen när löken blivit mjuk. Häll i vinet och låt koka i ca 5 min. Sila bort löken, häll i resten av ingredienserna och låt koka upp igen. Toppred vid behov, och klicka i resten av det rumstempurerade smöret innan servering.


Das vas das. Nu går jag och lägger mig i sängen och läser kokböcker, lyssnar på Acid House Kings och väntar in morgondagen. Freeeedaag! 





Du är underbar, glöm aldrig det.



M to the A to the T

Såg just Sveriges mästerkock - fantastiskt inspirerande! Kan inte vänta tills jag börjar min nya karriär i höst. Aah. Imorgon ska jag laga en riktig jävla brakmiddag till mig själv. Jag tänker lamm. Jag tänker lammytterfilé och en ny variant av rödvinssky. Kanske lite jordärtskockspuré till det. Aaah, jag dör vad gott.

Adam


Såg filmen Adam idag, tyvärr inte slutet. Jag gillade det jag såg. Sen gör ju inte Hugh Dancy illa ögonen heller.



Mums.


Japp, nu ska jag fortsätta kolla på film och äta Pez!

Ta' ta'


Boom!


Somnade, som väntat, inte förrän vid efter tolv någon gång igår kväll och gick upp vid fem imorse. Men tro't eller ej - jag klarade dagen!

Veckan kommer att bli brutalt späckad med jobb, så den avslutas välförtjänt med en god middag med bästa vännerna och förhoppningsvis spelning med Acid House Kings. Sjukt bra. Mina favoriter är Are We Lovers Or Are We Friends? och Waterfall. Yum.


Nu vill jag verkligen, verkligen ha sommar!

 

 


"Vill du vara min i vårt gemensamma fall?"


Jag öppnar imorgon. Ska upp om 6-7 timmar. Jaja, jag ska gå och lägga mig. Så svårt när man har sovit hela dagen och är jättepigg bara. Jag känner att jag måste måste måste tipsa om bästa Sebastians blogg först där han lägger upp sina fantastiska (ja, helt jävla fantastiska!) texter - http://kameratre.blogg.se/ Nu ska jag släcka lampan, sleep tight. <3


Ah, regn.


Tog just en promenad i vårregnet med Simon & Garfunkel. Helt fantastiskt.



Sommarregn och rödtjut i väntan på Lasse, sommaren 2010 - den bästa sommaren. (Galna påsar efter en galen utekväll dagen innan, hahaha)


Nu ska jag se film och käka popcorn. Missa inte söndagsfilmen, Taken, ikväll - sjukt bra!



Booya!


Oups, har inte uppdaterat på några dagar nu, har inte haft en sekund över. I fredags åkte jag direkt från jobbet hem till mamma där vi hade 50-årsfest för Staffan. Mycket trevligt! Igår tog jag med lillasyster till stan för lunch, bio och storshopping på Caramella! Vi såg Hur många lingon finns det i världen? Sjukt bra film, grät och skrattade om vartannat. Jättemysigt. När vi kom hem åkte jag hem till pappa för middag och vin. Kvällen avslutades på Hellströms med bästa Sebson! (Note till dig Rappen: Glöm inte Egon!)



Well well, and here we are, det var min helg. Riktigt bra helg! För tillfället ligger jag i soffan och kollar på 500 days of Summer. Älskar den filmen. Älskar Zooey Deschanel.


Enormt. Metronomy spelar på Debaser Medis den 13 maj. Major!



Kan heller inte bli mycket bättre än så här! Älskar älskar älskar Beach House, längtar något enormt till Hultan <3



RSS 2.0