God morgon!


Jag vaknade för en timma sen, och det spratt i hela kroppen så att jag inte kunde ligga kvar. Jag somnade vid tio igår, så det var kanske inte så konstigt att jag var pigg. Nu har jag hunnit äta frukost och deklarerat, det blir en rejäl slant till midsommar - niice :D Hur går det med era deklarationer?

 

 


Fredagsmys!


Idag har jag varit kompledig - hur skönt som helst! Ledigheten började egentligen igår efter jobbet då jag, Kinna och Emma åkte hem till Alexandra för att äta middag, det blev vår klassiker - pasta med tomatsås och halloumi :D Sen åkte vi in till stan och såg filmen "Remember me" på bio - riktigt bra film som jag rekommenderar starkt!

Idag vaknade jag vid halv tio och gjorde en supergod latte på kaffebönor från Starbucks (:




Efter frukosten tittade jag på filmen "Allt för min syster" och grät, grät och grät. Jättebra film som får en att uppskatta sitt liv ännu mer.

När jag hade torkat tårarna, klädde jag på mig och gick för att handla lunch, blommor och lite påsksaker, det blev två små kycklingar och en fin ljuslykta (:




Ha en underbar fredag med massor av mys, imorgon blir det 20-årsfest :D


Söndag


Jahapp, det var den helgen.

Den har varit lugn även den här gången, rätt skönt tycker jag (: I fredags slocknade jag i soffan vid 20.15, vaknade vid 2 och kollade på någon ny Wallander-film som började på canal+ då (den var faktiskt ganska bra, Skulden hette den), gick och la mig i sängen vid 3.45 och vaknade igen vid 9 av att Becca ville att jag skulle göra gröt. 

Åkte sen till Sollentuna centrum och fikade med mamma, det var riktigt fint där (: Köpte ett hårserum som luktade riktigt gott också! Orofluido hette det, mums.

Åkte hem, gjorde mig i ordning och åkte till Lidingö för att träffa mina älskade vänner som äntligen kommit hem! <3 Det var jättemysigt att träffa alla igen, GOD mat åt vi också, karibieninspirerat - tack Kristina!

Idag har jag packat och flyttat till pappa, och varit på 77-årskalas hos farmor och farfar (:


Nu är det dags att krypa ner under en filt i soffan med en kopp te och en bra film.


Jag bjuder på en mösspåtagningsbild



Vad i hell?


Räcker det inte med snö nu? Igår trodde jag på allvar att våren var här, men nu hela förmiddagen har jag varit på mitt rum med nerdragna rullgardiner, helt ovetandes om att det är snöstorm ute. Jag vill ha vår nu! Jag vill se tussilago! Jag vill känna solen värma! Jag vill använda mina converse! Nu räcker det med snö.


Konsertåret 2010


Har ni sett hur många fabulöst bra band som spelar i Sverige i år? Muse, Regina Spektor, The Kooks, Lars Winnerbäck, Kent, Mando Diao, The Hives...osv. JA JÄVLAR säger jag bara! Kan det bli bättre? :D






Nu är det slut på veckan, och det är dags för fredagsmyyys!


Kom precis hem från jobbet efter en lång dag, min kväll kommer fyllas med familjemys, vongole-musslor och film. GUD så skönt med helg! Idag kom Alex hem och jag är jätteglad! :D Imorgon blire middag hemma hos henne med tjejerna, det ser jag verkligen fram emot (:

Ha en underbar fredag <3


Telefonnummer och maskerad


Jag skrev tidigare i veckan om att jag skulle byta tillbaka till mitt gamla mobilnummer, och jag tror att det funkar nu. Om det inte gör det får ni som vill nå mig, ringa mig på mitt Telianummer.


Har för övrigt haft maskerad på dagis idag, där jag var pirat och barnen var allt ifrån dracula till nyckelpigor :D Vi hade sångsamling med alla hundra barnen, disco med popcorn, ballonger och schlager. Jag har haft en jättemysig dag med andra ord (:


Imorgon kommer Al hem! :D




<3


Längtar något enormt! :D

 

 


Et voila!




Nu är London bokat! :D Jag, mamma och lillasyster åker den 11:e maj!


Igår


Hade en supermysig middag och kväll med Fia, Fredrik och pappa med riktigt god mat - skagentoast till förrätt (med hemgjord skagen förstås), kött med portvinssås till huvudrätt (även här allt hemgjort), och hemgjord choklad/kaffeglass med exotisk fruktsallad! Såå gott! Tänk att jag alltid blir bortskämd med så god mat här hemma :D Hur skadet bli när jag flyttar hemifrån då? Jag kommer förmodligen hänga hemma och äta varje dag :P

Efter middagen kollade vi på Melodifestivalen, det såg lovande ut för min favorit, Salem, ett tag och jag var överlycklig! Sen i sista sekund tog Anna platsen i stora finalen - fan också!

 

Han är så söt! :D



Den här gillar jag också med honom - från hans nya album (:


Jag är sjukt sugen på..


..att flytta hemifrån! Det tror jag att jag skulle må bra av. Just nu hoppar jag mellan mina skilda föräldrar var tredje vecka, det skulle vara skönt att ha en fast punkt, dessutom börjar jag känna mig för stor för att bo hemma. Jag har kollat runt efter lägenheter ett tag nu, och man blir ju inte annat än sugen.. Frågan är nu bara om jag får ta lån? Måste man ha en tillsvidareanställning för att få ta lån? Jag är än så länge bara visstidsanställd, men vet att jag kommer ha kvar jobbet åtminstone ett år till. Hmm.. Jag får nog prata med banken.. Eller ska man bo hemma ett tag för att kunna göra sina drömresor först? Tricky..


Nej, nu ska jag duscha och fixa lite lunch. Ikväll är finalen av Melodifestivalen (heja Salem!), det ska jag nog se, men först blir det förmodligen middag hos pappa med storasyster och Fredrik.


Idag lyssnar jag på:


'ta 'ta!


Just det!


Jag var inne på Telia igår och flyttade över mitt Tele2-nummer till min iPhone, så från och med torsdag har jag alltså mitt gamla nummer igen! Känns bra :D


Lördag


Den här morgonen har jag spenderat med att titta på och lyssnat på låtar från filmen "The Runaways" som har premiär i USA den 4:e april. Efter att ha tittat på några trailers till filmen, blev jag kär i den och tänkte kolla när den kommer ut i Sverige - men hittade INGENTING! Kommer den inte komma ut i Sverige? När i så fall?

Här är den officiella trailern trailern till filmen:



Och här är den officiella videon till filmens version av "Cherry bomb" - riktigt bra :D



Idag är det bara sex dagar kvar tills Al my pal kommer hem, hon är såå välkommen! :D  <3


Onsdag




Vilken underbar dag det har varit idag! I och med att jag jobbar på dagis får jag vara ute väldigt mycket och se solen, och idag har det varit skönare än någonsin i år.

På förmiddagen gick vi iväg med barnen och åkte skridskor - måste vara tio år sen jag åkte senast - och det gick faktisk bättre än väntat, trots att jag fick höra av barnen att de andra fröknarna är mycket bättre än mig. Haha, well well, jag vet! Efter en halvtimmas åkande satte jag mig i solen och drack kaffe - utan jacka. Riktigt, riktigt skönt.

Nu känns inte våren långt borta, bort med snön nu bara så de små tussilagona (tussilago i plural?) får ploppa upp :D


Det var allt. Ajöken!


2010 upptäcker jag världen! (..förhoppningsvis)


Det här året känner jag blir mitt resår (inte resår utan res-år)! Jag har redan varit på en helt underbar resa till New York. Just nu planerar jag, mamma, storasyster och lillasyster en tjejweekend i London, vi planerar att resa dit över Kristi himmelsfärds-helgen - skulle vara supermysigt! 

Förhoppningsvis åker jag och pappa på 70-årsresa (50+20 år) till någon historisk stad - det lutar åt Rom eller någon annan Italiensk stad - i sommar när vi fyller år.

Annars skulle jag vilja åka runt mer i Europa och se alla fina städer! Paris står högst på listan, även fast jag har varit där några gånger.

Till sist vill jag åka till något varmt ställe i höst/vinter. Miami Beach kanske? Eller Thailand?


Ni kanske tycker att det här låter sjukt orealistiskt finansiellt sett, men sanningen är den att det verkligen inte är det - jag har en relativt hög lön och bor fortfarande hemma. Frågan är om jag någonsin kommer att ha en sån frihet och tillgång till så mycket pengar som jag har nu? (Och ja, jag vet att jag borde spara mina pengar, men hur kul är det? Jag kan ju spara lite iaf!)

Problemet med mina planer är endast sällskap - är det någon annan som kan åka, och i så fall, vill någon annan åka till samma ställen som jag vill? Någon som är på? För jag vill ju inte resa själv.. Eller?




Det är tisdag idag.


Jag vaknade i panik i natt och trodde att jag hade försovit mig, men snart "kom jag på att det var lördag" för att därefter "komma på att helgen var slut, och att det redan var måndag". Blev lite förvirrad när mobilen ringde vid halv sex, eftersom den bara är inställd på att ringa på vardagar - trots att jag hade "kommit på att det var natten till måndag". Men då "kom jag på att det inte alls var måndag - det var ju onsdag!" Not, visade det sig när jag pratade med mamma. Det är tisdag idag. Eller? Nu var jag tvungen att dubbelkolla..

Förvirrad? Ja.


Söndag


Jaha, det var den helgen.. Kan helgerna sluta gå så fort? Det känns alltid som om man kommer hinna med massor över helgen - städa, shoppa, tvätta osv. - men det gör man ju såklart inte. Själv har jag hunnit vara på kalas och shoppat den här helgen.

Egentligen skulle jag ha träffat mina Mexiko-vänner (vagabundas.blogg.se) idag, i och med att Kinna fyller 20 år imorgon, men jag ska vara hemma och passa min lillasyster då mamma ska åka till frisören och uträtta andra ärenden.. Men jag tror att det är bra, för då kan jag göra saker jag inte hunnit med den här helgen. Först på listan står: Packa ur New York-resväskan! Sen: Städa upp all skit i rummet, dammsug och tvätta!


Well well, vad tyckte ni om Melodifestivalen igår då, ni som såg? Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson? ALLA de bra åkte ju ut! :( Mina absoluta favoriter var Pain of Salvation. Nu hoppas jag på att Salem al Fakir kommer vinna allt, för han är den enda bra i finalen nu.. Sen är jag kär i honom också, han är så sjukt charmig :D Mahaha







Och så lite Pain of Salvation



Erik Linder's låt Hur kan jag tro på kärlek låter precis som en Disneylåt 1:30 min in i låten, när trummorna börjar, tänkt Lejonkungen eller Lilla sjöjungfrun :D



Det var allt. Hej hopp, ha en trevlig söndag!

New York, I love you


I tisdags kom jag hem från fem helt underbara dagar i New York. Vi hann nog med allt som bör göras i New York(eller ja, på Manhattan), och mycket mer därtill.  Ord ger inte resan rättvisa, så här kommer ett liitet urval bilder (av 800);




















































Nej, inte ens bilderna ger staden rättvisa. New York är en helt fantastisk stad, med vänligare människor än jag någonsin träffat, som måste upplevas av alla - jag fullkomligt älskade New York och kommer definitivt åka dit igen!

Läs mer om vår resa på Alexandras blogg; anotherword.blogg.se



RSS 2.0