Kalas!
















Tack, jag älskar er <3



Classics


Har äntligen kollat igenom alla 576 inlägg - från oktober 2009, men hittade inte så många recept jag trodde att jag skulle hitta - typ lasagne. Jag är hundra på att jag har skrivit ett recept på lasagne här - eller var det bara hemligheterna bakom en grym lasagne? Jaja, några fick jag ihop i alla fall.

Det var sjukt kul att kolla igenom alla gamla inlägg måste jag säga, hittade en massa gamla classics och roliga inlägg och åsikter. Här är en liten del classics som jag hade glömt bort:


http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_900.jpg

http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_924.jpg

http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_932.jpg




http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6613604.ab








HAHAHAHHAHA JAG DÖR!



Guten morgen!


Nu får det fan vara nog med att gå upp sent som fan, jag mår inte bra av det. Jag behöver rutiner. Saknar lite att behöva dra sig ur sängen strax innan sex, kolla på 6-nyheterna, jobba, komma hem sjukt trött, göra en fenomenal middag, snacka lite skit i telefonen, kolla på något bra på tv, typ Halv åtta hos mig och Hell's kitchen och somna som en stock. Det var ändå fint. Jaja, återfår rutiner igen om bara en vecka, blir bra!

Nu måste jag skriva ner receptet till gårdagens middag, bara för att det var så jäkla gott, och för att inte jag ska glömma bort det.


Pasta med kräftstjärtar och saffran:

3 personer

3 portioner pasta, gärna tagliatelle eller spaghetti
2-3 msk tomatpuré
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Färska grönsaker; champinjoner, selleri, paprika, zucchini
2 dl kokbar crème fraiche
3 msk fiskfond
1 pkt saffran
1 burk kräftstjärtar i lake

Gör så här:
Eftersom såsen går väldigt fort att göra - börja med att koka upp pastan. Stek den finhackade löken i tomatpurén i en oljad panna. Släng i grönsakerna, bryn, salta och peppra. Häll i crème fraichen, fiskfonden, saffranet och ca 3 msk lake från kräftstjärtarna. Koka ihop, blanda i kräftstjärtarna precis innan du blandar såsen med den nykokade pastan. Et voilà, gott som fan!


Nu ska jag ägna mig åt att gå igenom mina nästan 600 inlägg och göra kategorin Mina recept.


So long!




Vilken härlig dag, lalalala lalalala lalala!


Kom just hem efter en underbar dag med tjejerna. Dagen i stort har för den delen varit helt underbar, från början till slut! Ni gör mig så glad <3 I alla fall, efter morgonmys hoppade jag in i duschen, gjorde frukost och sprang iväg till tunnelbanan för en bowlingtimme med mina fina, sjukt kul. Jag vann - who knew? Åkte sen hem till Al och lagade pasta, grönsaker och kräftstjärtar i saffranssås, eh sjukt gott! Sen drack vi vin och snackade skit. Eller ja, nej inte skit, snarare tvärtom. Underbar dag helt enkelt.

Kom som sagt precis hem, blev lite smått irriterad över att det bara går skräckfilmer och kriminalserier på helgnätter. Mest på grund av den anledningen att jag blir skiträdd och ser ungefär ut som djuret (?) på F.O.O.L.'s senaste albumomslag i min ensamhet när jag ska sova:




Därför blev jag överlycklig när jag såg att en dokumentärfilm, män_om_sina_kroppar, gick på svt 2. Yes. Aaaaaaaahahhaa, hemskt, men kul. Går inte att förneka. Snälla bara kolla om ni har tid. Själv ska jag se om den i och med att jag bara hann se 15 minuter av filmen, samt att nattv-tablån nu återigen återgår till Silent Hill och The Grudge.




Slut


Orkar inte idag. Ingenting. Har varit vaken sen sju, och då måste jag tillägga att jag brukar gå upp 11-12, men kan inte sova. Eller ja, somna om. Nu ska jag städa mig trött, kolla på en film, ta en powernap och sen gå och handla middag till mig och min fina. Blir bra, jag vill att det ska bli kväll!



Paris <3




It's all about food




Kom just på mig själv sittande i soffan med Australian Masterchef på tv:n och med Mathias Dahlgrens bok "Det naturliga köket" i knät. Om jag någon gång i livet ens skulle komma i närheten av vilken fantastisk kock - eller ska jag säga matkonstnär? - som han är, skulle jag skatta mig helt otroligt lycklig. Något som känns skitbra är att jag börjar min restaurangkarriär i väldigt tidig ålder, har en fantastisk passion för mat, har höga mål och krav, och att jag har lärt mig väldigt, väldigt mycket på kort tid inom matlagning. Jag anser mig ha en väldigt stadig grund att börja med, hoppas att det det visar sig bli lika bra i praktiken som i teorin. FAN vad kul det ska bli! 



!!!




Idag är en sån där fabulös dag som, i och för sig, kommer allt mer ofta numer. Fint väder och brutal pepp inför kvällen med fint sällskap, en god middag och vin. Tror det blir Sommar! senare på kvällen, vi ses där. Men först väntar skitgoda rester av kyckling teriyaki i kylen på mig, nom nom nom.



Austra




Om man ska våga tro Austra's turnéplan, är de Popagandas nästa bandsläpp! Jag hade inte hört dem innan, utan fick reda på det här genom ryktesvägar. Jag gillar dem. De påminner lite om syskonen Dreijer. Eller, ganska mycket. EnergyYoung And Gay och The Future är de jag gillar bäst hitintills. De är nog fenomenala live.

Glöm inte att subscriba min All in!-lista!! Sjukt bra musik som uppdateras, i princip, dagligen.



Adjöken!




Älskade, älskade vänner


Bakade fenomenala chokladmuffins, men det blev bara en minipromenad för jag kunde inte riktigt slita mig från de sista avsnitten av SATC. Så fina, jag grät och tänkte på mina. När Carrie flyttar till Paris, och hur likt det är min - vår - verklighet. Jag vill inte tänka på det. Ja, ni förstår.

Ska nog gå och lägga mig nu, ser fram emot morgondagen - lunch med mina favoriter och middag med min fina. Kan det bli så mycket bättre? Nej, för vad skulle jag göra utan er?



Vissa saker förändras helt enkelt inte med tiden <3




Lata dagar





Har precis gjort en fantastisk pasta med tomatsås och halloumi, en classic. Ja, det är typ det enda vettiga jag har gjort idag. Och, som sagt, maraton-kollat på SATC. Vad hände med att "göra någonting av dagen"? Jag borde göra någonting. Jag vill göra någonting. Men alla är upptagna eller bortresta. Fan. Vad kan man göra ensam? Föutom att typ laga mat. Hmm. Jag dricker ur det sista ur mitt glas med rött från middagen och sätter på Svinalängorna. Kanske bakar en kaka senare också. Nej förresten, jag bakar fan nu och tar en promenad ner till sjön istället. Det här duger inte.



Samlar drömmar i fickan





Dricker kaffe och maraton-kollar SATC. Life is good.



Nu





Oj, läste just mitt senaste inlägg och insåg att den fantastiskt fina bilden inte alls stämde överens med den jävligt tråkiga, något bittra, texten. Så nu gör vi ett nytt försök.

Allt är fantastiskt bra. Jag är omringad av männsikor jag älskar och ser enhörningar vart jag än går. Jag har fan ingenting att klaga på.



Nu





Är fantastiskt glad över att jag valde att stanna hemma ikväll. Emma kom över och vi gick och hyrde film, poppade popcorn och åt choklad. Brutal myskväll. Glad över att jag faktiskt kommer kunna göra någonting av dagen imorgon.

Börjar för övrigt tröttna på att vara ledig nu. Jag måste vara sysselsatt hela tiden numer, klarar inte av att sitta och filosofera. Just nu vill jag bara att tiden ska gå jättefort så att jag får börja på kockskolan, lära mig mer, få inspiration, börja jobba och köpa en lägenhet. Kan vi spola fram tiden ett år?



Helvetet i Norge.


Min födelsedag var fantatiskt fin - tack mina älskade, ni gör mig hel.


Något som var ett jävla helvete igår var attacken, helvetet, i Norge. Fruktansvärt! Så jävla orättvist. Har läst bloggar som överlevande skrivit och gråtit. Helvete. Vårt grannland. Så fel.


Att Amy Winehouse har avlidit gör ju heller inte stämningen bättre.


Vad händer? Vad kommer att hända härnäst? Fan.




21 år, numer

Födelsedagen spenderas svettandes i halvsolen i tornparken. Det har varit sjukt avslappnande tills det precis kom en man, fullt påklädd, och satte sig under ett träd ett par meter ifrån mig. Jag menar, parken är jävligt stor, det finns många träd, men ändå valde han att sätta sig under ett träd där han är i en radie på tio meter av fem unga tjejer i bikini. Jag vill inte vara den som är den, och det kanske inte ens är meningen att vara creepy, men han kunde ju ha kunnat välja en plats lite längre bort så att det inte blir så awkward. För på en sån här solplats tycker jag att alla ska vara lika mycket/lite avklädda. Eller? Jag skulle exempelvis aldrig gå till en nudiststrand i bikini, får man ens det? Nej, nu kom det en till. Jag går nog nu.

Jag har sjukt snygga vänner


Gårdagen vad sjukt bra - vi började kvällen med öl, musik osv. i Vasaparken, sen drog vi till Debaser Slussen. Jag tog som sagt med mig min kamera, men har tappat bort usb-sladden till den så bilderna får ni en annan gång. Tog några med mobilen också;






Jag fyller förresten år imorgon!! Den firas med en middag hemma hos Johanna med mina fina och en utgång på det, kommer bli grymt!




Parköl


Kör en sommaren 2010 all over again, då parkölen blev en classic. (Eller ja, snarare kanske 2004, men det talar vi inte om.) Ska slänga i mig lite mat sen möter jag upp tjejerna i Vasaparken. Lyssnar på Modest Mouse under tiden.



Tar nog med kameran ikväll. Dags att uppdatera.



LG Optimus 3D


Under tiden jag äter min fantastiska lunch - eftersom pannkakor är mat - har jag på tv:n. LG gjorde reklam för sin nya mobil LG Optimus 3D, och en asglad kille står med sin nya mobil i 3D-glasögon. Eftersom man behöver glasögonen för att få 3D-effekt. Sjuukt kul tycker jag. Ska man alltså behöva gå runt med 3D-glasögon för att kunna nyttja de fantastiska 3D-effekterna? HAHHAHAHA. Värdelöst. Det gör man ju inte? Och då kan man ju lika köpa en iPhone. He he he. 

 

 


Onsdag


Nej, det här duger fan inte. Kan inte sitta och försöka komma på vad jag ska göra - det är inte det ultimata stekvädret, men ändå för bra för att åka in och shoppa. Men här kan jag iaf inte sitta och dö av den brutalt höga musiken grannen pumpar - Swedish House Mafia – One (Radio Edit) - på repeat. Jag undrar hur många gånger jag har hört den låten på två månader nu. Utan att överdriva skulle jag kunna säga 50 gånger. Grannen älskar tydligen den, och ingen annan låt.

Jag drar på mig bikinin och lite kokosolja och lägger mig vid tornet idag, blir bra. Nu kokar jag sylt på svenska jordgubbar, underbart, och steker pannkakor. Fantastisk grund för min kommande soldag.

 

 

 


504:an



Hade skönaste, mest otippade, nattresan hem från en fabulös kväll med tjejerna. Busschauffören (Sebastian, inte ett ord om att jag återigen tog bussen till Fredsgatan, he he) pumpade Pitbull – Hotel Room Service, David Guetta – Sexy Bitch och lite Shakira – Waka Waka (This Time For Africa). (Sebs - inte heller om det faktum att han inte hinner köra tre låtar mellan centrum och Fredsgatan). Typ så, ni fattar. Han var bara härlig.




Vi smed för övrigt planer om att se ut såhär som urban explorers i framtiden. 



Räcker så.



Väntar man på något gott så är det ju bara härligt!













Fuck.


Architecture In Helsinki ställer in på Popaganda. Som jag såg fram emot dem. Helvete. Samtidigt släpper de två nya band - Säkert! och Saint Etienne. Vad fan? Eh, salt i såren.


Jaja, känner att vi behöver lite bra musik här! Urban Cone släppte idag sin nya musikvideo, awesome! Missa dem inte på parkteatern på lördag, I know I won't.




Här är lite mer awesomeness:

http://klubbace.se/2011/03/high-highs-horses/
Architecture In Helsinki – Do The Whirlwind
Cults – Abducted
WU LYF – Spitting Blood
Junior Boys – Parallel Lines
The Rapture – Whoo! Alright - Yeah...Uh Huh.




Just det, fyller år på fredag - följ med ut och fira! Vi hänger nog på Sommar!, Trädgården eller på Debaser. Ring mig och kolla.




Men det är bara härligt!


Bäst. Någonsin.


Kollade just på filmen The Fighter, eeehh, en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Helt fantastisk. Se den helt enkelt.





Var förresten förbi Martin Olsson idag också. Köpte kockrock, och så vidare. Sjukt sexigt om du frågar mig. Kan inte vänta längre, men snart så!



Det var allt.



Hultsfred 2012?


Tror att jag börjar må bättre nu. Om allt hade varit skitbra hade jag precis satt mig på tåget hem nu. Fuck. Jaja, nästa år. Hoppas på nästa år. Här är det jag hann med på Hultsfred 2011 innan jag försvann helt:










Melissa Horn


Älskade, älskade Beach House <3


Ett suddigt Suede. Somnade förresten under konsterten, ståendes.



Det snurrar i min skalle

Varning - kombinationen mängder öl och tältpinnar kan resultera i hjärnskaking. Hände mig första dagen, svimmade andra - två gånger, mådde skit, därför jag är är hemma nu. Och ja, för att all (ALL!) min packning var dyngsur av regnet. Typ som i - Katt åt Hultsfred, kände sig blöt. Som fan. Någon som vet om man ska göra något för hjärnskakning? Det snurrar som fan hela tiden. Well, ta ta!

My, oh my.


Ölen står på pirran i hallen, Moz spelas på högsta volym, väskan är packad med allt nödvändigt som kläder, konserver...ja, typ så. Fit for fight för imorgon! Då tåget kommer fram till Hultsfred 14:02 imorgon räknar jag med att tältet är uppsatt och jag sitter i min stol och dricker öl om 22 timmar. NICE.

 

Vi hörs alltså om några dagar igen, nu kommer jag njuta av världens längsta dusch och sängen. Medan jag kan liksom, nästa gång jag kan det är på söndag kväll. Ah, älskar livet.

 

 


Tre dagar kvar!


Tog en myskväll hos mamma igår, skönt. Åt asgod mat, popcorn och hyrde film. Planen var att sola hela dagen idag, men det är rätt meningslöst utan sol. Vi åker nog och shoppar istället. Jag måste köpa saker till Hultan, typ gummistövlar som jag trodde att jag hade och så vidare - BARA TRE DAGAR KVAR NU!! :D


Här är lite tips på ett urval bloggar jag läser, en skitdag som den här:

http://kameratre.blogg.se/
http://sexkopparkaffe.blogg.se/
http://anagina.blogg.se/
http://semeli.blogg.se/
http://www.djungeltrumman.se/irinadarling
http://shelleymulshine.se/
http://klubbace.se/
http://www.musikenligtjerry.se/
http://julialer.blogg.se/
http://www.festivalrykten.se/

Ja, och så vidare. Gillar bloggar helt enkelt.


Hittade en galen bild på mammas dator, vi tar den.


Nej, förresten - den här var bättre.


Så snygg är jag om jag försöker. Och nej, det finns inga normala bilder på mig.


So long!



F U L L T U P P !


Har inte en sekund över till att andas. Kanske lika bra, jag menar - igår hade jag ett par timmar själv och fick krupp.

Har precis duschat, ska slänga på mig kläder och gå ner till golfängarna och träffa Sebson. Köper med mig en pizza på vägen. Vi ska nämligen planera Hultsfred och prova sätta upp tältet. Asjobbigt om någon tältpinne saknas på plats. Jaha? Liksom. Vad fan gör man? Lika bra, med andra ord. Sen drar vi till Johanna och äter middag - och träffar Alexandra, äntligen!! Efter det blir det öl på Embargo eller liknande.

Ja, ungefär så ser mina semesterdagar ut nu. Fullt upp. Man kan ju i alla fall inte skylla mig för att jag inte utnyttjar min vakna tid. Förlåt alla som jag lovar möten med, vilka aldrig blir av - jag har all tid i världen efter Hultan. Hoppas jag.  Innerligt.






Jag kommer att sakna er.


Hemma igen efter en sjukt trevlig eftermiddag med mina fina kollegor som bestod av öl, mat, öl och öl. Bör göras oftare! Nu vet jag fan inte vad jag ska göra - alla är så sjukt upptagna med plugg, fotboll och med att vara sjuka. Och hemma har jag bara gamla filmer och en minimini-pez. Vad gör man när man är ensam? Bortom min vetskap. Har redan sett alla filmer hundra gånger om, städat, tvättat och läst alla bloggar jag vill läsa. Blir nog till att lämna tillbaka mina redan tre hyrda filmer och byta ut dem mot tre nya.



Ta ta så länge.



"Madeleine Björk was with Kinna Jermer and Emma Sperring at F12 Terrassen."



Älskar att checka in på Fejjan. Hoppas ni förstår att jag är ironisk. Folk checkar in precis hela tiden på de mest ointressanta ställena, vilket jag också börjat göra för att driva med hela grejen. Som jag, Johanna och Emma pratade om - folk har börjat göra saker för att kunna checka in på Facebook. Ingenting är längre privat. En av de vanligaste in-checkningarna är då ett förälskat par är på Arlanda. "Ebba was with Didrik at Stockholm-Arlanda Airport: Terminal 5." Minst en gång om dagen pryds wallen med liknande in-checkningar. Värst är ju ändå "Ebba checked in at sin pojkväns famn". Kräktes lite i munnen. Snart börjar man väl checka in på (i) mer intima ställen. Hrmpf. Men vad vet jag? De kanske driver med det, precis som jag.



Hahahaha!


I och med att jag hatar den tysta ensamheten har jag alltid på tv:n när jag är hemma själv. Nu när jag satt med datorn i knät var AFV på tv - ett program jag nästan kräks av att se på. Men när jag tittade upp från datorn var det faktiskt ett sjukt roligt klipp på, ja, om man gillar barn vill säga:




När jag ändå är igång - skönaste ungen.





Njuter av ledigheten!


Tvättar, tvättar och tvättar lite mer. Snart kommer mina fina över på middag, sen blir det all in på F12 ikväll.


Tänkte servera dem kycklingwok:

4 personer

1 stor eller 2 små kycklingfiléer
½ gul lök
1 tsk fisksås
Färska grönsaker, typ morötter, paprika, champinjoner, zucchini
1 burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
salt och peppar

Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och stek tillsammans med den finhackade löken i olja. Salta, peppra och ha i fisksåsen. Jaja, det luktar helvete men blir gott som fan. När kycklingen börjat få färg, ha i grönsakerna i några minuter innan du häller i kokosmjölken och currypastan. Låt koka ihop och smaka av med salt. Red med maizena vid behov. Servera med basmatiris, nom nom nom.



Under tiden lyssnar jag på classics - Depeche Mode – The Best Of Depeche Mode Volume 1, allt blir så mycket bättre då.





Välkommen hem älskade vän!!





<3



Packlista


Jag hade glömt hur mycket småskit man behöver ha med sig på festival, jag måste typ göra en lista. Jag menar - tänk om man skulle glömma legitimationen. Sebastian berättade just att de inte har inhägnade öltält på festivalområdet på Hultan i år, utan kör med armbandskontroll. Typ 18-årsarmband. Det betyder alltså att man kan dricka öl under spelningarna. Så. Jävla. Sweet.

Nu ska jag fortsätta kolla på Superbad, älskar den.



Bästa klippet!




Carl-Martin


Kollade just på Hotellpraktikanterna på Svt 1 - kan bara säga: HAHAHAHAHHAHAHA ÄLSKAR CARL-MARTIN! Jag dör.

http://urplay.se/161229




Här har vi honom, längst till höger. Say no more liksom. Snälla, bara kolla på http://urplay.se/161229!



Peppen!!!1




OM NIO DAGAR SITTER VI PÅ TÅGET NER MOT HUUULTSFREEEED!!

Ja, bara så ni vet, och kan må lite dåligt för att ni inte tar del av denna fantastiska upplevelse. Ja, ni som inte redan ska med då. Det blir helt fab. Det är jag helt säker på. Kan vara så att jag till och med dör av lycka under Beach House och Morrissey om jag inte kommer hem igen. Bra att veta tänkte jag.


Kockkläder


Jag fick som sagt veta att jag blivit antagen till kockskolan i fredags, så för tillfället sitter jag och kollar på arbetskläder som jag behöver till skolan. Jag behöver kockrock, byxor, mössa, skor och släng. Kollar runt lite överallt och sökte på huvudbonader på Julas hemsida. Fick upp den här:


 

HAHAHHAHAHA, hilarious. En sån köper jag nog.



FREDAG!


Mår sjukt bra, har haft en finfin första dag på semestern med mamma och lillasyster, har shoppat massor och ätit gott. Jag vet inte om det finns så många rätter som är godare än Yakiniku - dock bara på Chopsticks! - och så blir man sådär skönt, och brutalt, yr på grund av alla kilon glutamat som dem har i. Som en billig fylla. Förmodligen därför den är så jävla god!


Här får ni en bra video med fina Ram Di Dam!

Tsss 'hört dem först'. Ni ska bara veta.


Nu blir det ööööl och fireball!!!

The Shoes – Time To Dance




KÖSS



Ah, life is good


Mina bästa gick just efter en pad thai och några flaskor rosé. Idag firar jag början på en fem veckors lång semester (även om jag grinade värre än de skadade barnen på jobbet efter en hel dags avsked) och att jag kom in på kockskolan, nice! Om ni undrar varför jag sitter här nu, en fabulös dag som denna, beror det bara på att jag kan! Yes. Ja okej - och för att mina nära och kära jobbar vilket gör att jag är utan sällskap nu.

Jag kan i alla fall numer njuta fullt ut av fem veckors välförtjänt semester utan ens lite framtidsångest.


Låt sommaren 2011 bli minst lika bra och galen som sommaren 2010!






Ja, det var underbart.



RSS 2.0