Valborg


Jag ville bara meddela att jag sitter i personalrummet och äter nybakade bullar och väntar på att bebisarna ska vakna, härlig fredag (:

Jag vill även tipsa om min vän Alexandras blogg, http://anotherword.blogg.se - den är helt fantastisk! <3

Trevlig valborgsmässoafton!


Wa-wa-wi-wa




Snyggare människor får man leta efter!


Vardag


My oh my, det är ju valborg imorgon! Den kommer att firas hemma hos mamma med en liten brasa och en god middag. Grilla marshmallows ska vi också (: Jag tycker att den här veckan har gått ganska fort ändå, redan fredag imorgon.

Jag undrar varför man egentligen längtar till helgen så mycket hela tiden, jag menar egentligen. Varje vecka går man och väntar på helgen, och på onsdagar säger man att 'det nu inte är så långt kvar till helgen'. Jag har, som jag vet att jag har skrivit om så mycket, världens bästa arbete, världens bästa kollegor och vardag. Varför njuter jag inte mer av det istället för att gå och längta efter helgen och ledighet på vardagarna? De största skillnaderna på helgerna är att man kan gå ut och sova extra länge, men för det första går jag inte ut så ofta och för det andra - sova kan man göra i graven. Jag brukar fundera på det här ganska ofta, men ändå kan jag inte låta bli att börja längta till helgen varje onsdag.




Pizza


Hohoho!

Har precis min hemgjorda pizza med tomatsås, färsk basilika, mozzarella, kalamata-oliver, parmaskinka och lite olivolja på toppen - såå gott!

Well well, ville bara sukta er lite :D Hej hopp!


Ikea


Jag har ju glömt om att skriva om att jag, mamma och moster var på Ikea igår! Hur kunde jag? Mahahaa. Jag köpte i alla fall minispaljéer till mina sockerärtor och tomater som jag har odlat - helt själv - som har blivit sjukt stora. Jag är så stolt över mig själv - jag sår nämligen frön varje år och har gjort det i några år, samtliga har torkat eller möglat, men tålamodet är det inget fel på i alla fall! - och nu växer dem precis som de ska! Här är några av dem jag köpte:

Självfallet köpte jag en massa annat "bra" på Ikea också, som man alltid gör. Egentligen åkte jag dit för att köpa en ny kudde, vilken kostade 49 kronor, men ändå slutade notan på nästan 600. Hur är det det möjligt? Varje gång!?



Och ja, som ni kanske förstår så blev det inget Halv åtta hos mig, eller någon annan tv, fastnade här istället. Går och lägger mig i sängen och läser en bok istället (: Natti natt!


Way out west 2010?


Blire kanske en göteborgsfestival i år? Det skulle passa perfekt, för då har jag semester! Och Lykke Li ska dit :D Även Junip ska dit, vilka är ett band med tre killar - José Gonsàlez + två. Hur kul? Jo, jättekul!







Bää!


Idag har jag varit på Överjärva gård med mina kollegor och dagisbarn, det var jättemysigt! Vi träffade "får-Ulla" och fick gå in till alla små lamm och klappa dem (: Tur med vädret hade vi också! Och Olivia träffade sin soulmate på gården :D 

När jag kom hem var huset fullt av barn - Beccas kompisar - och mamma kom springande med sitt nyinköpta hårserum från Sebastian - Halo Mist - och skrek; Madde, nu kan vi glittra som Barbies!! Hahahah, hilarious!




Jag luktade inte direkt sommarhallon efter vår lilla tripp till gården, så jag har precis tagit en långdusch och ska se på Halv åtta hos mig nu. Här kommer dagens bilder:














Bye bye äppelpaj!


Mums!




           
          

Mm-mm-mm! Mina två nya favoriter (:


30 juni 2010




Söndag


Igår hade vi fixardag på jobbet, det var mysigt (: Vi oljade in möbler, krattade, planterade blommor och sånt, så nu är gårdarna jättefina! Efter det åkte jag till Täby centrum och handlade födelsedagspresenter till min lillasyster som fyller år, tillsammans med min mamma, på lördag. Jag rådäckade i soffan tidigt igårkväll framför Luftslottet som sprängdes. 

Annars har jag planterat om några av mina små plantor i större krukor som jag sådde för några helger sen, remember? Ja, jävlar vad de har växt! Tomaterna och sockerärterna är typ 25 centimeter höga nu :D Dagens projekt kanske blir att plantera om resten av plantorna. Förutom det vill jag bara ta det lugnt idag.


Har ni hört att min favorit - Maria Montazami - har börjat blogga? Här är den annars: http://amelia.se/blogg/maria-montazami/  


 

Torsdag 22/4


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA STORASYSTER!


Jag har haft personalkonferens på jobbet idag och skulle egentligen inte ha varit hemma än, men i och med att mötet var så intensivt fick vi sluta tidigare. Jag förväntade mig att vara hemma vid halv tio, men nu har jag redan bytt om, tagit bort sminket och lagt mig i sängen - sååå skönt! Jag måste återigen nämna att jag har underbara kollegor (:

Nu är det snart slut på veckan och dags för fredagsmys - mitt kommer bestå av en mysig middag och filmkväll med mina älskade vänner (:

Nu tänkte jag titta på lite bilder på världens snyggaste kille sen läsa tills jag somnar. Ha en bra fredag!


MUMS!





(:


Efter 13 timmars sömn mår jag redan mycket bättre - skönt! Det går åt otroligt mycket energi av att inte må bra. Skönt att jag mår bra nu igen i alla fall, can't wait to gå till jobbet imorgon igen, jag älskar mitt jobb (:

Ikväll kommer storasyster och Fredrik över på födelsedagsmiddag, hon fyller 22 imorgon. Det blir nog grillat, mm-mm-mm!


Bilder som gör mig glad










Vänner <3



Ingenting.


Film ikväll, kanske PS. I love you.


Over and out.


Jag vill köpa en lägenhet!!


Sugen som jag är har jag tittat runt på Hemnet i timmar nu, vilket jag iofs gör i princip varje dag - jag tröttnar aldrig, och såg att budgivningen var i full fart på min drömlägenhet i Danderyd. 1 520 000 kronor (!) var den uppe i nu, my god!

Hittade dock en annan liten pärla på Söder, på en liten gränd från Götgatsbacken, som är heeelt underbar. Om man skulle kunna bli kär i lägenheter skulle jag vara det i den. Kolla bara:

http://www.hemnet.se/beskrivning/645416?r=3


Hej det är Albin, ska vi knulla?







Hahahahah, jag dör!!


Lördag


Hej allihopa! Haha, skoja bara. Har äntligen datorn framme och kan skriva på riktigt igen. Det blir bara att jag tar fram datorn på helgerna numera efter att jag har skaffat en iPhone. Den är fab.

Har i alla fall precis duschat och ätit lunch - ricottatortellini med parmesan och olivolja - framför Juno, älskar den filmen. Innan det sorterade jag mina 331 New York-bilder (som jag först trodde var 311 st, vilket gjorde att jag fick sortera om dem efter det att jag hade satt in de som fick plats i mitt fotoalbum som endast rymmer 200 bilder), så nu är alla på plats! Nu ska jag bara skriva om bilderna, sen är det klart!

Ikväll ska jag, Al, Sebastian, Ligia, Elin och Emma ut och dricka öl - det ska bli trevligt och gott!


Och så en klassiker - hilarious!




Fredag

Vinterjackan har åkt på igen, det regnar iskalla katter och hundar ute. Fan. Well well, look on the bright side - snart är det fredagsmyyyys! :D

Nap time!

Sitter på på jobbet, jag har vilan idag. Alla barn ligger och lyssnar på saga utom en, som är frisör på mig - hitta ett bättre arbete så får du alla mina pengar  :D


På väg hem.

Det är en sån otrolig skillnad att jobba nu jämfört med när jag jobbade i butik, att ha ett 08 - 16.30- jobb är tidsmässigt underbart. Tidigare slutade jag vid 19 många dagar. Tidiga dagar är guld värda, och lediga helger ännu mer. Nu ska jag hem och lägga mig i soffan och kolla på 'Sommaren med Göran', bara för att jag kan (:

Julie & Julia

Jag har äntligen förstått hur jag bloggar med telefonen! Man behövde bara ändra redigerare :) Nu har jag i alla fall kollat klart på filmen och den var helt underbar, supermysig! Man blir själv sugen på att blogga sig igenom en bra kokbok :) Det eller något liknande kanske blir ett framtida projekt..

Födelsedagsmiddag


Herregud! Jag glömde att skriva om födelsedagsmiddagen jag och mina vänner hade för Kinna och Al som har fyllt 20 år. Vi gick på en italiensk restaurang som heter O'Pizzicato och ligger på Swedenborgsgatan, mittemot Södra station - riktigt god mat (jag åt Penne Rigate med pesto, sjukt god) och ännu bättre sällskap, det var jättemysigt (:


Nej, nu tänkte jag lägga mig i soffan och kolla på Julie & Julia - somnade under den igår, så jag missade slutet. Jättemysig film för övrigt (:




Rösta på min Läkerol-påse!


www.hundratusen.nu/mix/cV4C

Exotic dream - Pineapple, passion, mango.


- Rösta!


Min vecka


Dålig uppdatering, jag vet. Nu när jag har en iPhone är det lättare att använda det Internet istället för att smälla upp min bärbara, och jag har fortfarande inte förstått hur jag bloggar på iPhonen.

Fröna som jag sådde för en vecka sen har tagit sig ordentligt i alla fall - jag verkar få en god sommar i år! Jag har även fått hem alla bilder som jag beställde i veckan - sex förstoringar i ett stort kuvert och sju små "kortkuvert" fulla med bilder blev det.

Annars har jag blivit medlem i Postkodlotteriet istället för Actionaid dit jag har skickat pengar varje månad sen hösten 2008. Nu betalar jag 150 kr i månaden istället för 50 kr som jag gjorde till Actionaid, och det är ungefär samma summa (om jag har räknat rätt) som skänks bort till hjälporganisationer. Det är bara det att jag nu har chans att vinna pengar själv - jag vill verkligen köpa en lägenhet! (Inte för att jag tror att jag kommer få miljoner i lotteriet, men en liten summa är en bra summa till kontantinsatsen.)


Snart är det dags för en 5-dagars arbetsvecka igen - hur ska man klara det om man knappt klarade av förra veckan? Jag får ta och bli frisk någon gång, har gått med ständig huvudvärk och halsont jättelänge nu!





NYC


 
 

Ända sen jag kom hem från New York har jag velat plocka ut mina favoriter ur de 800 underbara bilder Alexandra tog där. NU har jag äntligen gjort det! Det blev 331 st kort i normal storlek och 6 st förstoringar, allt för 256 kr hos Fuji - RÄTT bra! Nu ska de komma om 2-5 arbestsdagar, jag längtar - det kommer bli en riktigt bra scrapbook (:


OroFluido


Jag vet att jag har skrivit om det förut, men jag känner att jag måste skriva om det igen - mitt nya hårserum, OroFluido, som jag köpte på Bellbox i Sollentuna centrum. Det är heelt fantastiskt! Förmodligen det bästa köp jag har gjort i hårproduktsväg - och då köper jag ofta hårprodukter. Jag fastnade för att det luktade underbart, och om det inte hade någon egentlig verkan tänkte jag att jag kunde ha den som en 'hårparfym', men grejen är den att den gör mitt vanligtvis torra hår sjukt mjukt!

Helt klart värt de 279 kronorna jag betalade för den! Den finns även att köpa på http://www.eleven.se/orofluido-hair-oil-10169.html Jag rekommenderar den starkt!




Drömlägenhet!


Dessvärre kan jag inte, som i föregående inlägg, säga att jag har köpt min drömlägenhet - men jag har hittat den! Åh, jag vill verkligen ha den! Den är helt fantastisk (: Det är en etta i Danderyd som kostar strax över miljonen. Gaah! Då är bara frågan, igen, får man ta lån om man bara är visstidsanställd? Jag är så sugen nu!


Drömskor!


Jag har letat efter ett par kilklacksskor från H&M i ungefär en månad nu, men alla affärer har sålt slut på dem och de har varit helt slutsålda på deras hemsida också. Jag har då kollat varje dag. Igår hade dem äntligen fått in dem igen och jag köpte dem på en gång! Jag kommer dock inte få dem förrän i slutet av månaden, men vad gör det?

Här skulle det egentligen sitta en bild på skorna, men när jag återigen gick in på H&M's hemsida för att hitta en bild på dem var de slutsålda igen. Moahahahaha, jag hann i alla fall :D


Jag hittade en bild när jag googlade på dem, de blir perfekta till sommaren (:


Påskdagen


Hoppas att ni har haft en bra påsk hittills! Min dag började ganska sent för att vara jag (10.30) - hoppas det är för att jag sover bort förkylningen! Efter frukosten satte jag och pappa alla frön som vi köpte igår, det blev allt i från blommor till grönsaker och kryddor - det kommer bli en riktigt god sommar om allt tar sig (:

 

När vi hade planterat färdigt satte jag igång med mina efterlängtade cupcakes (:



Oreo-cupcakes á la Madde:

Jag använde mig utav en färdig kakmix till själva muffinsen som jag köpte i New York, men det går självklart lika bra med ett recept på vanliga chokladmuffins.



Oreo frosting:
5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronjuice

100 g philadelphiaost

60 g mjukt smör

Några krossade Oreokakor


Blanda ihop ovanstående ingredienser till en fin smet, bred den på de svalnade cupcakesen och garnera slutligen med mini-Oreos.

 
 
  
  
De kanske inte ser så mycket ut för världen - det var trots allt första gången jag bakade cupcakes - men förjävla goda är de i alla fall och det är väl huvudsaken?


Glad påsk!


Nu orkar jag inte vara sjuk längre, jag är så rastlös! Funderar på om man kanske ska proppa i sig lite extra värktabletter och ta en dubbel shot Kan Jang så man kan hitta på någonting, eller mår man kanske bara värre av det i slutändan? Jag är vilket fall väldigt trött på att bara ligga nedbäddad och sova eller kolla på mina filmer om och om igen.

Min absoluta favorithögtid är julen, näst efter den kommer påsken. Jag älskar påsken. Och att bara ligga och sova bort den känns förjävla tråkigt. Nej, det här duger inte - nu ska jag hitta på någonting!


Update: Jag såg just två såna här:

fjärilar i solen på min uteplats. Det gav mig en sån vårkänsla så nu har jag övertalat pappa att åka till Plantagen efter lunch för att köpa en massa frön att plantera :D Sen ska vi iväg på påskmiddag hos farmor och farfar, det blir alltså ingen tråkig dag för mig idag (:



Långfredag


Direkt efter frukosten åkte jag och pappa till Täby centrum för att fixa vårt trådlösa Internet som vi inte lyckats få igång. Men med lite hjälp från Leila Bagges lillebror fungerar det nu galant. Dock förvärrades min förkylning under vår tripp dit, så vi åkte hem ganska fort och nu har jag precis vaknat igen.

Jag vettetusan vad det är för skit jag har fått - jag är dunderförkyld, har feber till och från, jordens huvudvärk, ont i öronen, och värst av allt, sjukt ont i halsen. Och inte så som jag brukar ha (långt upp i halsen, i mandlarna) utan väldigt långt ner, och det gör sjukt ont när jag pratar (dessutom låter jag som en man :P). Konstigt. Där fick jag för att ha skrutit om hur frisk jag har varit den senaste tiden!

Well, well, jag köpte i alla fall med mig supersöta muffinsformar och ingredienser för att göra Oreo-cupcakes - något jag upptäckte var det godaste någonsin i New York  (:

Mm-mm-mm!



RSS 2.0