Geez!!

Jag måste bara säga det - fy fan vad jag är bra! Min Biff Rydberg var i klass med Prinens, vilka jag anser gör den absolut bästa. BOM! Jag har alltid tyckt att det är otroligt fascinerande och attraherande med människor som kan saker, egentligen vad som helst - något sorts instrument, konst, foto, ja, vad som helst. Jag har tidigare varit så besviken på mig själv att inte jag kan någonting, att inte jag har något intresse. Men fuck me! Det har stått mig alldeles för nära för att inse det - matlagning är ju det jag kan, matlagning är mitt största intresse. Matlagning är att skapa, en slags konst. Jag är mer inspirerad än någonsin nu, och funderar starkt på att hoppa på en kockskola! Sökandet efter mitt kall är över. Fan vad skönt.

BOM!


Ännu ett uppehåll, sorry. Jag har legat brutalt sjuk i halsfluss sen i måndags, har inte kunnat röra en fena! Öööh, hatar halsfluss. Hatar att vara sjuk över huvud taget. Penicillinet verkade väldigt långsamt den här gången, men nu - äntligen! - börjar jag känna mig bättre! :D Så pass att jag släpar mig till jobbet imorgon, och lagar en grym Biff Rydberg med senapsmousse till dagens middag!


Biff Rydberg à la Madde:

2 personer

400 g oxfilé i bit
ca 5 st råa potatisar
1 st gul lök
2 st äggulor
olja (dock ej olivolja) och smör

Senapsmousse:

0.5 dl colemans senapspulver

0.25 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 tsk brunt senapsfrö


How to do:

Börja med senapsmoussen - den får gärna stå i kylen och gotta sig ett tag innan servering. Så, vispa upp grädden med sockret och blanda sedan i resten av ingredienserna. BOM, in i kylen!

Skala potatisen och tärna i ca 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften olja, hälften smör - tillsammans bör det vara ca 2 msk - i en stekpanna. Anledningen till att vi använder både smör och olja är att vi kan hålla en högre temperatur med hjälp av oljan, och smöret ger oss den goda smaken, utan att brännas vid. Håll potatisen varm, exempelvis i ugn på låg värme (ca 100 grader), när den är färdigstekt.

Skär under tiden upp köttet i, vad som egentligen ska vara lika stora bitar, men eftersom det här är mitt recept: skär upp köttet i 2 cm stora kuber! Jag anser att oxflilén försvinner lite i mindre bitar. Dessutom vill jag ha köttet blodigt, och det är svårt att få det bra i mindre bitar!

Hetta upp en stekpanna och bryn den finhackade löken, som du sedan lägger tillsammans med potatisen. Glöm inte att salta och peppra - annars smakar löken skit.

Hetta återigen upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret och köttet. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.

Personligen hatar jag färskriven pepparrot (eller ja, all pepparrot faktiskt), som annars är ett måste till Biff Rydberg, så den skippar jag och väljer istället att servera senapsmousse till. Då dijon är grunden, har den ungefär samma styrka, men är så jävla mycket godare! Direkt när maten lagts upp vill jag även hälla en rå äggula över direkt, iställer för att den skall serveras bredvid. På så vis är den inte helt rå och kylskåpskall när den äts.

Enjoy!! 


GRATTIS på födelsedagen Al my pal <3




All in ikväll älskade vän!! :D



Fruktansvärt ledsen för dålig uppdatering. Igen.

Men ja, som sagt, så har jag börjat jobba igen, och trots att det är skönt med rutiner, har jag inte mycket mer energi än att laga god mat när jag kommer hem. Mobilbloggar liggandes i soffan för tillfället. Fick lite dåligt samvete när jag kollade besökarantalet nyss. Sjukt tålamod ni har - återigen, tack. Sista vilodagen tills på söndag idag - imorgon ska jag baka utav bara helvete, på fredag fyller Al my pal år!!, på lördag fyller Ace år, och sen var det söndag. Känns som att den här helgen har tagit slut ens innan den har börjat. KUL ska den bli i alla fall!! Slutligen vill jag tipsa om bästa Öhrnens klubbace.se. DOM - Bowl cut (Aislyn rmx) är den bästa på länge. Kärlek.

Aaaaaaah!

Jaså, det är såhär det går till för att få fart på fingrarna och därmed återupptagandet av bloggen - sömnproblem och sällskapssjuka! Orkar fan inte med det här längre, ligger och vrider och vänder på mig i timmar på nätterna. Skönt att väckarklockan ringer om fem timmar, och att jag MÅSTE vara utvilad och ha tålamod på jobbet. Kruxet är att jag inte kan sova ensam. Det är omöjligt. Det är dags för mig att skaffa en pojkvän. Eller en katt. Får panik av att vara ensam, och lugn av sällskap. Det är min grej. Att somna i folkmassor. Bion är favoritstället. Nu gör jag ett nytt försök. Toodles!

Jävla lysrörshelvete.

ännu en dusch i mörker med tända ljus, mysigt kan man tycka. lysrörshelvete. jag är inte den som är den, men det skulle verkligen sitta fint med en riktigt handyman i huset som vet hur man gör. fan. någon som känner sig manad?

EEEEEMMA!


Just det, glömde skriva att gårkvällen var ritkigt bra! Älskar Bonden - synd att de inte har öppet till längre än ett bara. Jag och Emma började kvällen hemma hos mig genom att dela på en flaska rosé (trotsar årstiden), sen promenerade vi ner till Bonden och var där i ett par timmar innan vi åkte vidare till NU! Det var kul, riktigt kul! Särskilt bra blir det när man kan glida förbi den enorma kön, slippa betala och få 20% rabatt i baren. Haha, yes! Är vi där för ofta tro? Jajaja, jag vet - det kan bero på annat också.


Äh, vi slänger in en till på det!




BISOUS!

 

Das vas das!


Jahapp, det var den semestern. Fan vad fort det har gått! Någonstans känner jag ändå att det ska bli riktigt skönt att komma tillbaka till jobbet och rutinerna, förlåt - rutiner! Min kropp mår inte bra av att vakna två, somna fem på morgnarna och äta någonstans däremellan. Ööh, den går typ sönder lika brutalt som ringarna runt mina ögon är stora. Haha, slitet.

Idag blir det firre till middag, sen popcorn och film!


Här har ni dagens;





 

 


meet me in the dark


Idag har jag inte gjort någonting utom att ätit och kollat på film. Skön t! Älskar för övrigt Step Brothers, sjukt rolig!



This is how we do it!! HAHAHHAHAHA jag dör.




Nu är det dags att hoppa in i dusch, göra middag och tagga till inför kvällen. Är iofs redan taggad. Lite bra musik på det och peppen är fulländad! Får se om det blir Ace, NU!, Debaser eller Bonden ikväll - lutar åt Bonden för tillfället. (Kolla djungeltrumman - BOM!)

"

Breathless

Varannan fredag tar FilmFredrik Asplund över Bonden Bars klassiska klubbkällare. Då och då bjuds det på något lovande liveband och varje gång har Fredrik fina gäster i båset som spelar allt från Pixies till Peaches, Kinks till The Knife, Sonic Youth till The Smiths och Modest Mouse till Magnetic Fields. Kidsen fyller det lilla dansgolvet, det är indiehångel deluxe och billiga drinkar i baren.

Fredrik Asplund inleder det nya året med att bjuda in Cindy till dj-båset. Räkna med indierock från 90-talet blandat med Crystal Castles, Mark Ronson, Lo-Fi-Fnk, Arcade Fire och The Drums. "



MegaBOM!


seeexy.


BESOS!


Vänner!


Måste bara skriva om den mest konstiga kvällen på länge - torsdag kväll.

Jag hade sjukt tråkigt - sällskapssjuk är mitt mellannamn - och såg av en slump att Rappen var inne på fejjan. Vi bestämde snabbare än Speedy Gonzales att träffas. Under tiden jag väntade på honom ringde Joe och sa att hon skulle ut och dricka öl, och jag berättade att Sebson var på väg.

Vid Slussen träffade Sebs Jocke - ren slump - som sa att han, Jimmy och Micke skulle till Bonden. Väl här tog vi en öl och gick ner till Bonden, Joe med sällskap kom också. Efter många öl och rom & cola gick vi till donken och köpte med oss MASSOR av mat. Fick inte ett, utan två sovsällskap (med betoning på sov) den natten. Sjukt.


Summa summarum - en tråkig ensamkväll blev en öl med Sebastian blev Bonden med trevligt folk blev donken, akustisk Joy Division och gott om sällskap. Älskar spontana kvällar.


Ajöken!




hej kompanjoner!

 

Bloggen verkar officiellt död - eller?

 

Nej då, så länge mina trogna läsare finns kvar, finns bloggen kvar! Jag vet att Rappen är en av er - vilka är ni andra?! Sjukt stort TACK iaf <3

Så, hur mitt liv ser ut just nu? Jag har varit ledig sen den 23:e - börjar på måndag igen, lever livet på Mosebacke, lyssnar på världens bästa musik, umgås 24/7 med mina älskade vänner och är allmänt nöjd! Just nu saknar jag bara en pojkvän, skulle sitta fint. Well well, man kan inte få allt! :D

Morgondagen ser ut som så att järngänget kommer över på middag och vin - sen utgång på Debaser eller Nu! Baaaah, fan vad kul!!

 


Dagens låt:

 



Bisous!


RSS 2.0