I need you now, to fight somehow.




Passade på att köpa biljetter till Cut Copy som spelar på Strand den 11 mars, när jag ändå var igång! Gaah, ser fram emot det! :) Lyssna på deras senaste album Cut Copy – Zonoscope, så förstår ni vad jag menar.



Lykke Li


Vet hur man gör en riktig skitdag till en bra dag - man trycker i sig hela medicinskåpet, äter coco pops med mjölk, kollar hotell i London och drömmer sig bort och köper biljetter till Lykke Li på Cirkus 2/5! Kan dock inte få bort det där helvetes trycket jag har över öronen.. Men man kan väl inte få allt antar jag.


Lykke Li - Wounded Rhymes (Hype Machine Album Exclusive) by LykkeLi


Lykke Li's nya är heeelt fantastiskt <3


Baah.


Geez, redan vecka 9 nästa vecka. Jag kommer ihåg när man gick i skolan och tiden mellan jullovet och sportlovet kändes som en evighet, och när man väl kommit till sportlovet var sommaren i princip där, så fort gick det. Hoppas att det går lika fort nu! Jag vill ha värme!

Dagen spenderas med SATC, te och alvedon. Jag har feber och mår skit, precis som jag förutspådde. Hoppas verkligen, verkligen att jag mår bättre imorgon. Får nog bli att gå på alvedon även då. Damn it, det känns som om hela huvudet kommer att sprängas! Öööh. Ikväll bir det ryggbiff med pompa och bea. Fan vad gott.

Aja, här kommer i alla fall en ny Spotify-lista med några favoriter; <3



Jag saknar lillpluttan.


Till mamma Mireille


Reille!! Du saknas något enormt på jobbet, du får ta och komma och hälsa på snarast! (:

Jag tänkte göra en kort "lycka till" och "grattis"-Spotifylista till dig med några av mina favoriter. Att göra en kort lista med bra musik är omöjligt, vet jag nu. Det blev en lista på 72 låtar med klassiker och nya favoriter, så nu har du något att lyssna på under mammaledigheten - se nu till att föra vidare vår fabulösa musiksmak till nästa generation! <3  hjärtat är till dig.



Who took the Bomp from the Bompalompalomp?
Who took the Ram from the Ramalamadin dong?
Who took the Bomp from the Bompalompalomp?
Who took the Ram from the Ramalamadin dong?


Sol och jordgubbar!


Nygräddade våfflor med sylt på färska jordgubbar - hitta en bättre lunch liksom! Sjukt gott. Jag längtar efter sommar och svenska jordgubbar.


Nu när lunchen är avklarad tänkte jag gå ut i det underbara vädret och hitta på något. Jag är shoppingsugen, så det blir nog en tripp till stan. Först måste jag bara få ut lillasysters galna lilla kanin som ligger och sover under bordet.

Han är speciell, Tim. Och när jag säger speciell, menar jag speciell. Jag hade en kanin när jag var liten, skittråkig. Tim däremot beter sig mer som en hund än en kanin - han har en personlighet som få, man ser tydligt om han är glad, arg eller vill busa, han buffar på en om han vill bli klappad, han är rumsren, han älskar att titta på tv, äta popcorn och machésallad men hatar isbergssallad. Han har en favoritstrumpa som han brukar springa runt med i munnen och har ett gosedjurslamm till kompis som han brukar tvätta. Jag skulle kunna skriva i evigheter om honom, men ni förstår nog min poäng!


Idag lyssnar jag på
Fever Ray - Mercy Street, Keep The Streets Empty For Me och Seven
Torpedo - Waiting For The Fall
Vivian Girls - Where Do You Run To

Metronomy - Heartbreaker
och She Wants
på repeat hela dagen.

(Gör nog en ny, kortare, Spotify-lista idag också)



Hittade lite härliga studentbilder på mammas dator :)


Bisous!


Honey, I'm hoome!

Japp, så är fallet och jag är..wait for it, wait for it..kaninvakt!! :D Medan andra är katt- och hundvakter. Mahaha, oui! För tillfället är jag sjukligt hungrig och längtar till sommaren. Och helgen. Imorgon träffar jag Al my pal på Bonden över en öl eller två. Eller fler. Ses där!

Fantastiskt!




Nu kan man lyssna på hela Lykke Li's nya album här: https://hypem.com/#!/search/Lykke+Li

Helt jävla briljant! ALLA låtar, utan undantag, är helt fantastiska - men någon som satte sig direkt var 3. Love Out Of Lust. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR!

Men nuvarande favorit som finns ute på spottan nu är Lykke Li – I Follow Rivers



Kärlek.



positive, positive, positive.


Jag får försöka tänka positivt.

Nu önskar jag mest att tiden kunde gå lite fortare, mot ljusare tider. Mot sommaren. Mot Göteborg.

Om någon av er har en lägenhet för två i Göteborg att hyra ut med start i slutet av juli - hör av er!


Dagens: Atlas Sound – Walkabout (w. Noah Lennox) och DOM – Bowl Cut (featuring Madeline of Cults)





FAN vad livet är orättvist.


Cancer, livets gift.

Varför drabbar det bara de livsnjutande, de glada, de älskade, de snälla? Kan det inte förgifta de onda?

Det finns ingen Gud, ingen rättvisa.


Robert Svensson


Jag blev lite kär igår. I Robert Svensson - den första liveakten på Strand. Vi kom dit för Vit Päls - som för övrigt var en besvikelse live - men huvudbandet för kvällen kom ändå att bli Robert Svensson. SJUKT bra band med galen energi!! Sen skadade det inte heller att dem var sjukt snygga också. Min livefavorit var Robert Svensson – The dogs <3 mums.





Lyssna på ännu en av ny låt från Lykke Li's efterlängtade album här: http://klubbace.se/2011/02/lykke-li-jerome/#respond




VIT PÄLS


Vit päls-peppen är ultimat och om ett par timmar bär det av mot Hornstull och 'mbargo för några öl med Sebson! Sen, äntligen, mot Strand för kanske en av de bästa spelningarna i år. BOOM!


Som jag väntat, värkt och längtat - det är knappast så jag vågar tro att den här dagen är här. So let's party like you mean it and throw your motherfucking hands into the air!


Bild: Rockfoto

 


Et voilá!




Då har man slagit ihjäl några minuter genom göra en pepp- samt förarlista på spottan! Sjukt nöjd :D Går under titeln: Vit päls-peppen - enjoy!



Gillar för övrigt ett gammalt inlägg som jag skrev för lite mer än ett år sedan (får man förresten gilla sina egna inlägg?), apropå dagens tema:

 


Jag är ensam. Jag har längtat efter att vara ensam väldigt länge, men när jag nu väl är ensam så är det sjukt tråkigt. Min storasyster har bott med mig sen i söndags och det var mycket roligare. Eller okej, helt ensam är jag inte - jag har två katter här bredvid mig, men de sover bara så de räknas inte.

Vad ska man göra? Jag googlade
what to do? och fick upp den här hemsidan; http://www.urban75.org/useless/bored.html hahaha, mina favoriter är nog Pretend you´re a robot och Blink wildly and then close your eyes really tight for an interesting light show.



Major, sjukt kul :D ..spenderar nog resten av kvällen tillsammans med bloggen och datorn i knät.


Ta' ta'



Hemmakväll


Det var inte igår jag var hemma en fredag! Geez. Kul är det fan inte i alla fall. Jag har rensat igenom min absolut bästa Spotify-lista All in! Jag heter Madnesspot på spottan - kika in vet jag! :D

Har även kollat på Gainsbourg - vie héroïque, sjuuukt bra film! SE DEN! Jag såg Eat, Pray, Love igår. Den var inte alls lika bra. Stundtals jättedålig faktiskt. Naaej. Jag blev lite arg på den till och med - se scenen när Julia Roberts och Tuva Novotny äter pizza i Neapel så förstår ni vad jag menar.

För att fördriva tiden ytterligare tänkte jag försöka maila kommunen för att få deras godkännande för att få plugga i Göteborg, men deras sida funkade inte.. Vad ska jag göra nu då? Blir nog ännu en film och en rådäck i soffan. Jag laddar till imorgon!!


 

Lyssna på Lykke Li's nya här: http://www.lykkeli.com/blog,listen-to-love-out-of-lust-from-the-album_68.htm?pg=1



saknar



Broder Daniel – No Time For Us (Acoustic)

<3



Mais oui, älskade vänner!


Fredag imorgon!! Skönt, för jag har haft en riktig helvetesvecka och kan inte vänta tills den är slut. Bah. Eller kan det vara så att den får ett underbart slut? Det lutar mer åt det sistnämnda i och med att jag ska träffa Al my pal imorgon, och på lördag ska jag och Sebson, och massor av andra peeps, se Vit Päls på Strand!! Så. Jävla. Kul! Sen sova massor och äta jättegott också såklart.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, jag har sovit som en kratta hela veckan. Förmodligen mycket av anledningen till att jag har varit ett ont jävla grottmonster den här veckan, och för att jag saknar mina vänner något enormt - jag ber så hemskt mycket om ursäkt för alla drabbade. 


Ikväll somnar jag till Fleet Foxes - Your Protector



Nästa års julkort! :D



AJÖKEN!



Götgatan, jag saknar dig.


Enormt. Vi ses imorgon - min garderob skriker efter nya kläder.



"I februari var det bottenfryst i mälaren
Götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter
Det var tungt, att gå
Stockholm verkar full av långa svarta labyrinter
Jag var virrig och trött, jag var sliten och nött
Allting runt omkring mig gick i ultrarapid,
och jag hade inga veckor, inga dar,
bara en röra av en massa tid
Jag ville hitta en bra paroll
Nånting och tro på nåt som tog mig upp en bit över noll
och hon mötte mig med sitt leende
Hon sa, 'Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll'"



XX

(som i Jamie XX, som i kärlek)


Onsdagmys!


Eller ja okej, jag har mys varje kväll. Var i mörby och hyrde film idag efter jobbet - Eat Pray Love och Gainsbourg - Vie héroïque. Tänkte rulla igång någon av dem efter Sveriges mästerkock.

 

Efter en fenomenal middag äter jag ostbågar, choklad och annat godis! :D Beach 2011? Nu förstår jag inte riktigt..?




 

 


Ännu mer mat!


Jag vet att jag alltid tjatar om mat - hur ska jag försvara mig här..? Well, mat är det enda som är on my mind under hela min vakna tid.

Här har ni dagens middagstips som tillagas i mitt kök just nu;


Rosmarinmarinerad helstekt fläskfile med honungsglaserad potatis och rotfrukter, och portvinssås.

2 personer

Fläskfilén:
ca 300 g fläskfile
rosmarin
olivolja
vitlök
salt och peppar

- marinera och helstek, avsluta gärna tillagningen i ugn.


Potatisen:
potatis, 3 st
valfria rotfrukter
flytande honung
rosmarin
salt och peppar

- skala och skär bitarna i samma storlek som om du skulle göra klyftpotatis. Salta och peppra. På med rosmarin, ca 1 tsk. Häll över honung - ca 2 msk - och rör om. In i ugnen på 225 grader i 45 minuter. Håll koll för jag är varken säker på graderna eller tiden, hee! :D (Smula med fördel över lite chèvre som finish)


Portvinssåsen:
1/2 krm svartpeppar från kvarn
1 msk smör
1 1/2 dl rött portvin
1/2 dl koncentrerad kalvfond
1 tsk balsamvinäger
75 g mjukt smör

- Fräs pepparn med en smörklick i en kastrull. Tillsätt portvin, kalvfond och balsamvinäger. Låt koka upp. Vispa inför serveringen ner det mjuka smöret klickvis i den sjudande såsen.


Fabulöst!! :D Jag serverar det här med ett glas rödvin. Och eventuellt en sallad på babyspenat och Romantica-tomater, med crema balsamico. Yum!

 



Så här blev resultatet - förjävla gott!!  

 




Ensammast i Sverige


Nej, det berodde inte på alla hjärtans dag. Det beror på hur fruktansvärt påtagligt det blivit hur framtiden kan komma att kännas. Begravning och sorg, tankar om döden, att leva ensam, vänner på flykt och familjen på långt håll. Brutal dipp.

När jag däremot får frågan om mitt framtida kockyrke och mat känner jag en ny värme i kroppen. Jag lagade en fantastisk middag och kom på mig själv att le samtidigt som jag hackade grönsaker. Sen kom jag på att jag inte är ensammast i Sverige. Jag har världens finaste vänner och familj, människor som älskar mig. Jag har ett bra jobb och framtidsplaner. Jag har det bra.


Aah. Det är vid såna här tillfällen det är skönt med en blogg, att kunna skriva av sig - anledningen till att jag startade den här bloggen för ganska precis 1,5 år sedan.























Ren och skär kärlek.


Ny dag!


En dag som inte går i kärlekens tecken, vilket betyder att jag inte känner mig ensammast i Sverige längre. Great.


Igår hittade jag en video från Crystal Fighters på Debaser Medis 12/2. MAJOR! 

http://www.youtube.com/watch?v=XKrDp8yb-Y0&feature=player_embedded#at=29





Mat


Jag vet precis hur man slår ihjäl några timmar en överskattad kväll som denna (jajaja, jag vet - jag är bara ensam och avundsjuk) - recept.nu är svaret! Allra helst med Stefano Catenacci och Per Morberg som kockar. BOOM så har hela kvällen gått! Jag sitter här och dreglar.

Jag menar, hur gott?!



Per Morbergs oxsvanssoppa




Foto: TV 4


Antal portioner: 4

Ingredienser


1 1 kg huggen oxsvans
2 2 st gula lökar
4 4 st vitlöksklyftor
1 1 st morot
1 1 st palsternacka
0.5 0.5 kruka kruka timjan
0.5 0.5 kruka rosmarin
0.5 0.5 kruka persilja
3 3 msk tomatpuré
Salt & peppar



Gör så här


1.
Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.

2. Lägg i grönsakerna och bryn en stund till.

3. När allt har fått färg, lägg alltsammans i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.

4. Koka upp och skumma av. Krydda med salt, peppar och örterna (obs spara lite av varje till servering).

5. Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.

6. När köttet är klart. Sila av buljongen och koka ner den till hälften.

7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.

8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.

7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.

8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.



Måste göras snarast! _nörd_



Längtar till vecka 14


Varför? För att Rörstrand lanserar Lovisa Burfitts första porslinskollektion då!! Jag ska ha 2 stora muggar - heeelt underbara, som matchar min Lovisa Burfitt for HM Home-kökshandduk! :D

http://www.rorstrand.se/index.php/produkter/porslinsserier/mademoiselle-oiseau-serien/






Om det är någon som är jättesugen på att köpa en present till mig (a), så vill jag verkligen, verkligen ha den här:

 



https://www.wonderwall.se/#/all-tomorrows-parties


Bisous!


Crystal Castles!


Heeelt sjukt att de första rabatterade biljetterna till Dans Dakar tog slut på TVÅ minuter!!

Maaaahaha, JAG HANN - Emma, den 4:e juni kör vi!! <3


För er som inte hann köpa de första biljetterna, finns det fortfarande biljetter kvar - dock inte rabatterade. www.dansdakar.se


http://www.youtube.com/watch?v=IsxNUl1IHnE





Glad alla hjärtans dag förresten <3 Min kväll kommer att spenderas med popcorn och film. Och choklad, såklart.

 

 


H.E.R.R.E.G.U.D.


Minst sagt. Ja, jävlar vad Crystal Fighters var bra igår. HELA publiken - som var sjukt stor - var brutalt överpeppad, sånt galet drag!! :D Hoppas hoppas hoppas att dem kommer till någon festival i sommar - Arvika kanske?









Glöm inte att biljetter till Dans Dakar - och därmed självaste Crystal Castles - släpps imorgon klockan 12:00!!



För mina matintresserade läsare!


Ikväll tänkte jag prova att göra en ny rätt som jag spånat på under dagen. Vet inte riktigt vad jag kan kalla den? Här har ni receptet i alla fall (observera att detta inte är exakta mängder - jag måttar aldrig, jag höftar) :

För 2 personer:

ca 200 g kött eller fågel
1 gul lök
3 st champinjoner
1 msk kalvfond
1/2 dl portvin
1/2 dl grädde
en skvätt mjölk
salt och peppar
en nypa rosmarin

Gör så här:

Strimla köttet. Finhacka löken och bryn den i ca 1 msk smör (minst, gärna mer). Häll i köttet och låt bryna. Salta och peppra rikligt. Ha på rosmarin. Skär bort foten och skiva champinjonerna, stek tillsammans med köttet och löken i ett par minuter. Häll i portvinet och låt koka upp. Häll i kalvfonden, grädden och mjölken, och låt koka ihop på relativt svag värme - så att inte grädden skär sig. Smaka av - salta och peppra, och red vid behov.

Jag tänkte servera detta med tagliatelle, lite parmesan och ett glas rött.

Bon appetit!


Satan i helvete vad gott det blev - vem fan behöver gå kockskola?! :D Mahaha, nejrå. Jag la till rosmarin i receptet - en nypa lyfte smakerna något enormt!

 

 

 


I never thought I'll see you again, I never thought I get to be with my best friend


Ge mig sol, värme, kall öl och rosé på en uteservering. Ge mig söndertrampade tår, sommarregn och sena kvällar i Humlan. Ge mig tunna kläder, bakismorgnar i solen och jobbiga insekter. Ge mig sommar!!







Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli lika brutalt jävla bra som sommaren -10. Under tiden jag väntar i några månader på de varma månaderna tänker jag umgås med mina bästa, besöka London med Empoloj, vänta på svar från kockskolan, leta lägenheter, gå på sjukt många bra konserter och bara ha det brutalt roligt - det blir inte så svårt med min vänskapskrets!! <3



Just nu längtar jag helt sjukt mycket till ikväll - bästa Crystal Fighters spelar på Debban!!! BOOM :D

(Öööh, varför har inbäddningskoderna från youtube slutat fungera? Well well, lyssna på I love London, Xtatic truth, Plage, Champion sound och At home iaf.)



Ren och skär kärlek.




Ha det fantastiskt i Filippinerna mina fina. Jag kommer att sakna er något enormt <3


Det snurrar i min skalle


Tänkte släppa en rejäl jävla bomb här - idag sa jag upp mig från jobbet för att börja plugga till kock, mitt drömyrke. Jobbar dock t.o.m. 30:e juni! Känns helt fantastiskt att äntligen ta tag i det nu. Imorgon däremot är det dags för plastfarfars begravning, fruktansvärt. Det här är min första begravning som vuxen, och jag vet inte hur jag kommer att reagera förutom att gråta sönder. Nu kan jag inte sova. Kan inte få stopp på allt snurrande i mitt huvud. Alla blandade känslor. 

Tänkte lyssna vidare på min nattlista på spottan och snurra vidare. Sov gott mina fina.


Håkan Hellström - För sent för edelweiss
Håkan Hellström - Hurricane Gilbert
Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Mumford & Sons - The Cave
Timo Räisenen - We're all gonna die
First Aid Kit - When I grow up
Lykke Li - Until we bleed
White Hinterland - Icarus
The XX - VCR
Beach House - Zebra
Fever Ray - If I had a heart

(shuffle:a)


Hmm

Om man kanske skulle flytta till Göteborg för några år..?

Aa, fast neej..!

Det här känns inte bra. Helvete. Jag vill alldeles för mycket precis just NU, men tyvärr inget jag kan göra åt saken mer än att vänta och vänta och vänta och vänta.. Ge mig allt jag vill ha nu nu nu? Snälla? Någon? Nehe, ni kan inte trolla.

wawawiwa!!

nu kör vi. som om det vore den sista.

Jag tror jag älskar dem där jag kommer från

Ja, jävlar - det är fart på mig idag! Sen jag slutade har jag varit på systemet, handlat och förberett lite inför morgondagen, packat, packat, packat, och gjort och ätit middag. Idag gjorde jag köttfärspiroger (öh, ja, från grunden!) med tomat och mozzarellasallad. Yum. Imorgon kommer tjejerna hit och jag ska bjuda dem på middag, tänkte servera balsamicomarinerade jordgubbar, lätt stekta halloumikuber och avokado på en babyspenatsbädd, smördegsinbakad rosmarinsmarinerad fläskfilé, med portvinssås. Gott, eeeh?! :D Vad gör man inte för sina fina? Damn it, det här börjar likna en matblogg. Men vad i hell, jag gillar't.

I hate to say I told you so.

Boom! Vem sov som en GRIS inatt mellan 18:30 och 5:50? MOI! Så. Jävla. Skönt. Nu ska jag hem och göra en riktigt god middag och fortsätta packa - jag flyttar från himmelriket på lördag. Fuck.

Jag är kär

..i Bill Skarsgård. Eller ja, han är förjävla snygg i alla fall! :D yum. Den här veckan startade helt fel - igår hade jag en jävla pissdag, var helt slut när jag kom hem och ville inget annat än att sova. Efter jag hade sett klart på I rymden finns inga känslor, då (<3). Klart som fan att jag inte fick det - grannen spydde som en katt till ungefär fyra, och lägenheten är skönt lyhörd! Ööh. Inatt vet jag någon som kommer sova som en gris! :D Längtar något enormt till fredag, då tjejerna kommer över på middag och utflyttningsfest! Kvällen avslutas, förhoppningsvis, på Debaser medis med Glasser och Screamadelica! Boom!!

RSS 2.0