Ellen von Unwerth


Fantastiska fotograf
.







Gott som fan.


Torsdag betyder soppa och pannkakor. Idag har jag gjort jordärtkockssoppa, toppad med knaperstekt bacon och parmesanflarn, och pannkakor med hemgjord jordgubbssylt. Och ett glas vin på det. Good, eh?!

Blir jävligt svårt att lägga ut receptet på soppan i och med att jag aldrig måttar. Och idag freestyleade jag extra. Men jag lägger upp på ett ungefär så att ni kan få lite inspiration iaf.


Jordärtskockssoppa

2 pers

1 schalottenlök
200 g jordärtskockor
1 potatis
1,5 dl vitt vin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
2 msk kycklingfond
en gnutta socker
salt och peppar

Gör så här:

Skala och tärna rotfrukterna. Stek den strimlade löken i smör, salta och peppra något. Ner med rotfrukterna och stek under omrörning i 5 min. I med vinet och låt koka upp tills ca hälften av vätskan återstår. I med grädde och koka upp. Mixa till en slät smet. Häll i resten av ingredienserna, värm upp och smaka av med salt. Toppa med knaperstekt bacon och ett parmesanflarn. Fan vad jag är bra.







NY I love you


Okej, snart ska jag skära. Fastnade med mina New York-bilder. Baah - ta mig tillbaka!!

<3



I'm on fire!


Varför den här dagen gör mig lycklig:

  • Generationals släppte nytt idag
  • Det är VÅR! Sjukt skönt idag
  • Jag har precis ätit en skitgod middag - lammgryta
  • Min arbetsdag har varit riktigt bra
  • Sveriges Mästerkock börjar om en timma
  • Jag ska snart äta en god fruktsallad på melon, apelsin, banan, jordgubbar, äpple och Kesella vanilj, yum.
  • Jag har massor av episka musikupplevelser framför mig
  • Om tre månader idag börjar mitt nya liv
  • För att det helt enkelt går bra nu!


TIPS! 
Se en video med Sveriges (världens?) mest fenomenala kvinna här! 


<3



Naej, Halv åtta hos mig börjar snart så nu måste jag börja skära fruktsallad.


OK, bye bye then.


Your wish is my command.


Kom just på att det var sjukt länge sen jag matuppdaterade bloggen. Dagens middag, lasagne, vet jag dock att jag har skrivit här förut, så vi tar istället det jag lagade igår - teriyakibiff!

2 pers.

1 fin ryggbiff
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
röd paprika
purjolök
champinjoner
morötter
sockerärtor
(alt wokgrönsaker)
1/2 tsk fisksås
3 msk vatten
1 dl teriyakimarinad (inte sås!)
1 msk kalvfond
1 msk japansk soya
2 msk sweet chili
salt och peppar

Gör så här:
Finhacka löken och vitlöken. Strimla biffen och skär grönsakerna.  Fräs löken i olja (inte olivolja för i hell!) och fisksås. Lägg i biffen och vitlöken och stek på hög värme så att biffen får lite färg. (Easy on the vitlök - om den steks för hårt blir den bitter). Salta och peppra. Släng i grönsakerna. Häll i vatten och resten av alla såser. Smaka av och red vid behov. Servera med basmatiris och strö ev över lite kokosflingor. Et voila! Skitgott.


Vi tar lite matlagningsmusik på det;

High Highs - Horses. Gåshud.
Beach House – Wedding Bell
Frankie & The Heartstrings – Fragile
Lykke Li – Sadness Is A Blessing
Wild Beasts – Two Dancers (i)
Noah And The Whale – L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.


Dags att börja med lasagnen!



Ta' ta'


L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

Helt jävla fantastisk dag. Vädret påverkar mig något enormt. Dagen har bestått av jobb, ben&jerry's, nya doc martens, massor av Cut Copy, Beach House och Frankie and the heartstrings, ny kokbok, god mat och så fick jag hem min Lykke Li-vinyl idag! Fab. Något annat som vore fab är att gå på Noah and the whale den 10:e april på Strand - följ med! :D Well well, har varit vaken sen 4:30, vintertid, så nighty night!

Camp BR

Äntligen en riktigt lyckad utekväll! Mbargo är ett säkert kort. Efter ett tag droppade Micke och Casper och gänget in och vi avslutade kvällen på Strand. Ja, som sagt, riktigt lyckad kväll! Nu ska jag sova vidare med söndagsånhest och en bra film, och ladda inför en ny vecka.

Hornstull

Det visade sig att The Embassy bra spelade skivor på Under Bron igår (vad fan?), så efter en god middag drog vi till Bonden. Står för tillfället i Hornstull och väntar på Rappidoodle för några öl på Embargo! Kom dit alla som sitter hemma och läser det här nu, det är lördag!

så. jävla. trött.


Men vem fan blir inte det av att gå upp kl 5(!) på morgonen? På lördag morgon har jag inte ens gått och lagt mig vid den tiden. Jag är med all säkerhet inte ens hemma då. Hoppas jag. Kvällen kommer att börja med en middag med tjejerna, sen hoppas jag verkligen att vi åker till Under Bron och kollar på The Embassy!! På lördag ska jag sova sova sova och sova, sen ska jag träffa Sebson över en (läs flera) öl på kvällen. Hörde att Robert Svensson spelar på Landet. Blir kanske det då!

 
Vi gillar öl, jag och Rappen. Älskar den här bilden från förra midsommar!

Visste ni förresten att det på dagen är tre månader kvar till nästa midsommar? Ah.






Mi padre visade mig just årets YouTube-klipp! HAHAHAHHAHA, jag dör!


Idag går Frankie & The Heartstrings – Hunger på repeat. Längtar längtar längtar till Hultan.



JAJA, nu är jag skithungrig och ska jag käka tunnbrödrulle med stockholmare och jordgubbar till efterrätt! Jag klagar inte.



Så där ja!


Ännu en bra dag, en glad dag. Älskar såna här dagar. Äntligen lite energi! Har precis storhandlat (ja, två dagar innan lön - fråga mig inte hur det gått till) och ska hem och laga lite mat - idag blir det kött, rödvinssky och pommes chateau! Mais fucking oui.


Om du inte redan visste det så blir maten mycket godare med indie i köket.

Gold Panda – You
Cut Copy – Corner Of The Sky
Metronomy – Heartbreaker
The Shoes – Time To Dance
Yelle – S'eteint Le Soleil
Lykke Li – Rich Kid Blues
Sister Crayon – I'm Still The Same Person




För tillfället är jag sjukt sugen på att åka till morfar och fiska - något jag gjort sen jag föddes, i princip. Jag ska nog våldgästa det underbara stället i sommar, i veckor.




Ja, det var det.


Boom!

Bah, äntligen hemma efter 12 timmars arbete. Förjävla skönt väder idag förresten - nu är det inte långt kvar. Till allt. Till vår och sommar. Till sol och värme. Till ledighet och förverkligade drömmar. Till lycka. Ah, life. Well well. Känns som att sängen sitter RÄTT fint redan nu. Sleep tight!

goose bumps.


jag är kär.



Peppelipepp!


Ny vecka, nya tag, ny energi. Eller? Jag tror att veckan kommer att gå brutalt fort, precis som alla andra veckor - schlabang så är det fredag - och löning den här gången! På fredag spelar de fabulösa The Embassy på Under Bron. Niiice! Jag ville verkligen se dem i somras, men var tyvärr i London då (stackars mig).


Ajöken.


Fail

Jag såg verkligen, verkligen fram emot en utekväll med Emma igår, med bra musik och öl. Jag såg fram emot värken man får efter fyra timmar på dansgolvet. Men helt otippat körde Strand reggae hela kvällen - på BÅDA dansgolven. Fan. Jag anser att reggae endast kan spelas på varma, exotiska stränder. Inte i Sverige, och absolut inte på vintern. Till råga på allt - när vi äntligen hade hittat en sittplats - sitter tjejen bredvid mig och spyr i sitt glas. Blev en tidig kväll med andra ord. Något som är jävligt kul är att jag numer är klassad som stammis även på Strand, hahahha! Jaja, skön rabatt i alla fall!! Idag har jag sovit, sovit och kollat på Avatar. Ok, bye bye then.

Ah, life.


HELT fantastiskt väder idag! Nu känner man att våren är runt hörnet. Fab, precis vad vi behöver.

Jag missade Icons On Television igår, var brutalt trött och somnade tidigt istället. Ikväll dock, ikväll är det dubbelpepp med bra musik, god mat och rosé med Emma!! Kan det bli så mycket bättre? NEJ.


Tycker vi tar lite Brigitte Bardot – Moi Je Joue på det! Fantastiska kvinna.




Och lite annan vårpepp;

Pete Yorn & Scarlett Johansson – Relator
The Plan – Wind Starts Blowing
Noah And The Whale – 5 Years Time
Håkan Hellström – Aprilhimlen
Bright Eyes – A Machine Spiritual (in the People's Key)
White Arrows – Coming Or Going



10 saker du inte visste om mig.

 

  • Min favoritglass är B&J's Chocolate Fudge Brownie.
  • Jag hatar russin.
  • Jag kramar alltid om kanten av täcket när jag ska sova. Ja, som en snutte.
  • Jag har aldrig ätit kaviar eller ärtsoppa i hela mitt liv. 
  • Jag älskar att köpa strumpor. Anledningen är att jag alltid är svart/vitklädd (right Sebs?) och ett par strumpor med söta ugglor eller liknande är pricken över i:t.
  • Jag fullkomligt hatar att åka skidor.
  • Jag har två olika magsjukdomar - IBS och reflux.
  • Jag är ateist, men vet inte många känslor som är starkare än då jag går in i en kyrka. Jag grät första gången jag besökte Notre Dame.
  • Jag är ett större Håkan-fan än vad ni tror - mitt hem börjar se ut som en merchandise-butik för Håkan med kläder, skivor, badges, LP, tygväskor, you name it.
  • Jag läser kokböcker innan jag ska sova, inte romaner.


På fredag spelar några vänners band på en ny klubb vid Hornstull, kolla eventet här!

Tills dess peppar jag till autoKratz – Kick - Japanese Popstars Remix 



LONDREES <3



Man måste dö några gånger innan man kan leva.

Indeed. Jag lever.

Så. Jävla. Bra.


Jag har inte ord. Cut Copy lyckades slå mina otroligt höga förväntningar.

Läs Kulturbloggens recension
här!
Och en annan av festivalrykten.se här!

SvMK's efterfest var dock inte lika fab. Kan ha berott på att musiken inte var tipp topp och att man var helt slut efter en sjukt svettig spelning och en lång arbetsvecka. Men det var förjäävla kul att träffa bästa Kinna igen!! Och att en random australiensare (?) gav mig en skiva. Ska lyssna på den nu. 








Helt fantastiska var dem, jag ser otroligt mycket fram emot att se dem på Hultsfred i sommar, där dem med all säkerhet kommer att fixa festivalens bästa ljusrigg och dansgolv i leran! <3


Ikväll väntar förmodligen en stor fest med läkarstudenter, haha!


CHEERS!



På väg.

Äntligen, äntligen, äntligen, äntligen dags för Cut Copy. Major <3

Take me over, take me out.


 

I och med att jag har fått en del nya läsare känner jag att det är bäst att slänga upp ett gammalt inlägg, så att det inte blir några missförstånd :D


Igår när vi pratade lite om bloggar nämnde jag att jag också har en blogg. Då var den en tjej som frågade vad den hette, och jag svarade "julihimlen". "Jul i himlen?" frågade hon. NEJ, jag har inte ens tänkt på att det blir det. Och om ni någonsin undrat heter den alltså juli-himlen.

Det tog evigheter för mig att hitta på något namn till bloggen, jag ville ha någonting på svenska, utan åäö - och gärna en Håkan Hellström-låt. Visste ni att nästan alla Håkans låtar innehåller åäö? Jag upptäckte i alla fall det då. En som jag kom på var Minnen av aprilhimlen, men det var upptaget som bloggnamn, därför tänkte jag att jag kunde byta ut "april" till månaden jag själv är född i - juli. Och så var bloggen döpt!



Japp, det var det. Nu peppar jag vidare inför fredag - CUT COOOOOOPYY!! <3






Photo Credit: Magnus Blikeng



Megabom! Bisous vänner.



Love out of lust

We will live longer than I will. We will be better than I was. We can cross rivers with our will. We can do better than I can.

En unge i minuten.

Damn it. Jag behöver nog inte säga så mycket mer, till er som såg det vill säga. Hell vad jag har gråtit. Precis vad jag behövde, sjukt skönt. På onsdag kommer ÄNTLIGEN mina fina hem. - Jag har saknat er något enormt. Jag är inte mig själv utan er. Jag behöver er. Nästa gång är det jag som följer med! Bah.

Mums, ja tack!




The Drums



Ruinerad för musiken - precis som det ska vara!


Saker jag är brutalt sugen på;

London
Sällskap av vänner
Öl
Way Out West 2011 (WOW)
Hultsfred 2011 (Hultan -11)
Dans Dakar 2011
Cut Copy på Strand 11/3
Håkan på 18/4
Lykke Li på Cirkus 2/5
Konsterter och musik musik musik i allmänhet
Sommar, sol och värme
Göteborg
Plugga till kock

Och man kan väl egentligen säga att det faktiskt så mina närmsta månader kommer att se ut! Sen händer det ju såklart massor av spännande på vägen. Great, eh?! :D













SHEBAM ! POW ! BLOP ! WIZZ !




Serge Gainsbourg – Comic Strip


Mais oui, jag är frisk, jag är inte bitter utan jävligt glad idag!! :D


Vi får nog ta igen de här senaste sjuka och bittra timmarna med något förjävla kul - typ som Ace's Kent-kväll!! - typ som middag och vin hos Al och barhäng!!



Pung.


Jag har längtat efter att se Junip så länge de varit klara att spela på Debaser den här kvällen. Klart att jag går och blir magsjuk. Jävla helvete. Ryktet om att man bara kan ha ett virus i kroppen samtidigt - som de sa på nyheterna för ett år sedan - stämmer alltså inte alls, obviously. Well well, magsjukan kom natten till idag, kaskad, sen har jag sovit hela dagen och faktiskt ätit middag. Så skönt att den var kortvarig!

Ska sova vidare nu och hoppas att jag fortfarande mår bra imorgon - då blir dans dans dans :D Toodles!


40 000 000 000!!


Har just konstaterat att det är sjuhelvetes jävla dyrt för en kvinna att ha mens. Klart att jag alltid har vetat att det är dyrt, men aldrig räknat på det. För ett år betalar vi ungefär 1000 kronor för allt vad det innebär - inklusive choklad(!). Vi säger att en kvinna i genomsnitt har mens i 40 år - det är ju för i helvete 40 000 kronor! Och om vi skulle konvertera EUR till SEK enligt SD 2011 index skulle det betyda 40 000 000 000 kronor!! Haaa ha ha ha. Crazy.




AJA! Sry killar. Veckan har varit skit, jag verkar inte kunna bli frisk. Någonsin. Hoppas på Kan Jang! :D Verkligen, jättemycket, för på fredag spelar Junip på Medis med Öhrn och Lilja efteråt <3

Junip – Off Point
Junip – The Ghost Of Tom Joad
Junip – To The Grain


Gratta världens bästa Öhrn vet jag - han fyller år idag! :)






RSS 2.0