Middagstips


Ikväll tänkte jag göra chiligrillad kyckling med färska rödbetor, bacon och chevré till middag. En av mina favoriter, svingott.

Ingredienser


4 personer

450 g kycklinglårfilé
2 msk sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor
1 kg färska rödbetor
1 påse babyspenat
1 pkt bacon
150 g getost
olivolja till stekning och salladsdressing
havssalt
nymalen svartpeppar

Gör så här:

Koka betorna med skal tills de är mjuka och spola dem i ljummet vatten. Gnid av skalet med händerna. Marinera kycklingen i sweet chili, soja, salt, peppar och finhackad vitlök. Lägg babyspenaten på ett serveringsfat och strö över betor i klyftor, salta och peppra. Grilla kycklingen under lock cirka 15 minuter. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon, getost och lite olivolja. Lite balsamico brukar jag också ha på, eller lite torrostade pinjenötter. Omnomnom.




Förresten! För den som kan - gå på Debaser och kolla på Dry the river ikväll!! Brutalt bra.



Jag hade verkligen velat se dem. Helvete. Snälla gå för min skull ni som kan!



19 dagar


Första advent och snö bjöd gårdagen på. Från och med nu och en månad framåt får man äta obegränsat med lussebullar, har jag hört. Tur att jag har fyllt frysen med nybakade! (Och ja, jag hatar russin och djurar pärlsocker på bullarna).





Annars händer allt och ingenting, hinner inte in här riktigt lika mycket som jag hade velat. Jag ser att ni är det, så fint. För er jag inte pratar med så ofta är jag halvvägs genom kockutbildningen, har två dagar kvar på praktiken med jobb på stället efter, är svinkär och så vidare. Allt är jättebra med andra ord. Har en brutal julkänsla också och räknar ner dagarna nu.

Jag lyssnar på Frank Sinatra – Let It Snow! i väntan.



RSS 2.0