Snö, snö, snö..och lite mer snö



Bilden är tagen från mitt fönster


Vilken jäkla vinter! Igår stod det i tidningen: Gå inte ut imorgon! Och på radion sa dem: Om ni kan - stanna hemma idag och de närmsta dagarna vi har en Klass 2 varning påväg in! Det ser inte så lockande ut att gå ut nu..snön vräker ner, det blåser utav bara helvete och det är -15 grader.

 

Jag hittade just ett inlägg som jag skrev den 1:a advent:


Jaha, nu är det nästan bara 4 veckor kvar till jul. Det känns inte över huvud taget, i och med att det fortfarande är uppemot 10 grader på dagarna och är mer vårväder än vinter. När får vi -20 grader och massvis med snö? Aldrig mer? Jag vill ha det. NU!

Idag ska jag nog baka, eller åka till stan och kolla på julklappar, för att få lite julstämning!


Där fick jag allt. Vilken jäkla vinter.

 

 


Start spreading the news, I'm leaving today (eller ja, på torsdag) I want to be a part of it, New York New York!




Dags att börja packa nu i helgen :D Vi ses i Yorkan Al my pal!


Igår öppnade Starbucks i Sverige


 

För inte allför längesen sades det att arbetsvillkoren hos Starbucks var alldeles för dåliga för helylle-Sverige - vad hände med det? Idag öppnar i alla fall Sveriges första Starbucks på Arlanda, och precis som pubes.blogg.se, tror även jag att Sveriges fjortisar hädanefter kommer att vallfärda till Arlanda för att kunna posa med en mugg. Eller vad tror ni? 


Fredagsmys!



Finns det någon mer framgångsrik reklamfilm i Sverige?


Jag har köpt en iPhone!! :D




Jag är så glad, för jag har velat ha den här så länge nu! Perfekt nu när man ska till New York och shoppa en massa...hrmpf.. Men glad är jag i alla fall, och det är väl huvudsaken många gånger :D


Hahahahha....hahhaha...ha!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6613604.ab



Just det!


Glömde skriva om att jag var hos läkaren igår igen - och att de senare proverna på min sköldkörtel visade sig vara bra. Så jag hade alltså bara en tillfällig rubbning de första testerna (en infektion som hade angripit sköldkörteln). Förjävla skönt! Jag vet att jag sa att jag tyckte att det kändes skönt att få en diagnos och svar på mina frågor, men nu känns det himla mycket bättre - för det här betyder att jag inte kommer behöva knapra extra hormoner för resten av mitt liv, i och med att underfunktion av sköldkörteln är kronisk.

Som sagt, det känns förjävla skönt nu.


Att åka morgonbuss är speciellt


Det är något visst med att åka buss 610 klockan 6.59 från mig på morgonen. Det är alltid samma människor som tar den bussen - vi har en kvinna som har ett sovrufs i bakhuvudet som egentligen bara en 2-åring kan ha, en som ser ut som en förvånad anka pga hennes misslyckade plastikoperationer (stackars henne!), en annan som ser ut att ha gått upp vid 4 för att fixa håret - och använt upp en hel Elnett-flaska, känner jag på lukten, förlåt - stanken. Sen har vi några som stinker morgonandedräkt, andra parfym. Några luktar ostsmörgås, svart kaffe och morgontidning - borstar de inte tänderna på morgonen? En annan sitter och pratar högt i telefon, á la Carl Jan Granqvist-accent. Sen har vi ju väldigt många helt "vanliga" kontorsmänniskor också. Som sagt - det är en speciell färd.

Jag undrar hur andra ser på mig.. Vilken kategori passar jag bäst under? Eller är det bara jag som har så tråkigt denna halvtimmastur och analyserar människor på det här sättet?



HAHAHHAAH JAG DÖR!!!




<3


weheartit.com


Glad alla hjärtans dag alla söta!


I fredags tänkte jag skriva om hur bra jag mådde och att jag kanske äntligen höll på att bli frisk - men nej. Blev magsjuk igår igen, låg från att det jag vaknade tills det att jag somnade.. Fan. Kan det här bara ge sig nu? Jag orkar inte mer!

Jaja.. Idag mår jag i alla fall bättre, trots att jag har jordens huvudvärk och känner mig mör i hela kroppen. Jag skulle egentligen laga min portvinssås igår, men det klarade jag inte riktigt av. Men idag ska jag det, och det ska bli riktigt gott! Det är min hjärtepresent till min familj (:


Ha en fortsatt bra alla hjärtans dag <3



Stills från Remember me


Nej, jag är inte avundsjuk på Emilie De Ravin. Men nej, jag är inte det - jag lovar!



Eller...?


Hej älskade läsare!


Jag gillar inte när stora bloggare säger sånt som att de älskar sina läsare, men nu råkar det vara så att jag har mellan 5-14 läsare om dagen, och jag vet vilken varenda kotte är, så jag tar mig friheten att ha denna rubrik.


Jaja! Sorry för riktigt dålig uppdatering, men den här veckan är den första efter att jag har varit sjuk - som i luftrörskatarr, impetigo, förkylning och maginfluensa - så jag har varit fruktansvärt trött efter jobbet och rådäckat när jag har kommit hem. Att blogga är det sista man tänker på då.

Den här helgen kommer jag att tillbringa med min familj, det är ju ändå alla hjärtans dag-helg, så det kommer att bli massor av mys och TV-tittande som Let's dance och Melodifestivalen. Jag tänkte även laga en riktigt god middag som en hjärtepresent från mig; Hängmörad biff (alternativt lammytterfilé), hasselbackspotäter, portvinssås, en riktigt god sallad och rödtjut - gärna Lindemans, Cabernet Sauvignon. Den här portvinssåsen är själva nyckeln för rätten för den är riktigt jävla god! Så pass god att jag måste ge er receptet:

Portvinssås á la Madde
1/2 krm svartpeppar från kvarn
1 msk smör
1 1/2 dl rött portvin
1/2 dl koncentrerad kalvfond
1 tsk balsamvinäger
75 g mjukt smör

Gör så här:

Fräs pepparn med en smörklick i en kastrull. Tillsätt portvin, kalvfond och balsamvinäger. Låt koka upp. Vispa inför serveringen ner det mjuka smöret klickvis i den sjudande såsen.

Lätt va? Och sjukt gott! 


Au revoir mes amis!


Jag kan inte sova...


..så jag tänkte skriva vilka låtar som jag tycker var de bästa i melodifestivalen igår! Hoppet för att melodifestivalen var något att titta på i år, för mig åtminstone, kom redan med bidrag nummer två;


Härligt märklig.


Det blev ännu bättre med bidrag nummer 4:


Jag fullkomligt ÄLSKAR den här låten! Det är en sån som tar ett tar ett stadigt tag i magen, och vrider om.


Här det sista, och kanske bästa, bidraget:


Det här var den enda videon jag fick tag på, men ljudet är i alla fall helt okej :) Även den här låten är en sån som sätter sig i magen, och vrider om - så söt låt. Jag är lite kär i Salem Al Fakir.





Uppdatering - Låtarna verkar tyvärr inte gå att spela längre, ska försöka hitta nya, annars kanske ni hittar dem på svt-play. Fan också. De heter i alla fall Pain of Salvation - Road salt, Jenny Silver - A place to stay och Salem Al Fakir - Keep on Walking, om ni vill leta själva (:


Jag har äntligen hittat Gossip Girl säsong 3!




Jag fullkomligt älskar www.watchxonline.com! De har de allra nyaste filmerna - som visas på bio nu, t.ex. Avatar, Up in the air, 500 days of Summer - och de senaste TV-serierna. Jag har exempelvis kollat på Gossip Girl säsong 3 hela dagen idag :D Så för er som är precis som jag - filmnördar - kolla in hemsidan, för den är riktigt bra! (:


Nu vill jag bli frisk!


Nu i veckan har jag börjat känna mig mycket bättre med min hosta, numera hostar jag bara en-två timmar vid lunchtid, så det är ju jätteskönt! Däremot vaknade jag vid 3 igår natt av att jag mådde fruktansvärt illa så jag gick upp och satte mig vid toaletten med ett glas vatten. Inte förrän kl 9 kom det upp, men trots det mådde jag fortfarande illa - ända tills jag gick och la mig vid tio. Jag som hade bakat två stora kladdkakor till mina kollegor - vilket tog mig två timmar - och skulle fika med Sebastian efter jobbet.. Nu har jag sovit i tio timmar helt ostört och mår mycket bättre - börjar till och med bli hungrig. Jag hoppas verkligen att jag ska bli helt frisk nu!

I torsdags fick jag även reda på att jag har en underfunktion av sköldkörteln, så jag ska tillbaka till läkaren i nästa vecka för att följa upp det och ta mer prover. Nu kan jag verkligen andas ut, för det här förklarar så otroligt mycket för mig!

Underfunktion av sköldkörteln

För lite hormon: depression, irritabilitet, nervositet, muskelsvaghet, kalla händer och fötter, koncentrationssvårigheter, torrt hår, frusenhet, trötthet, nedstämdhet, tröghetskänsla, magproblem, kraftig yrsel, hudutslag, minnesförlust, ökat sömnbehov. Kroppen går på sparlåga, du går upp i vikt och du känner dig seg och trött.


Idag blir det en riktig mysdag med filmer och melodifestivalen, hoppas att jag fortfarande mår bra ikväll så att jag kan få äta mitt efterlängtade lördagsgodis! (:




RSS 2.0