Måndag


Idag tog jag kompledigt så jag har bara varit hemma och tagit det lugnt (: När jag vaknade imorse hade min big ass vagel blivit ännu större, så idag har jag sett ut som Lassie. Ja, hunden. På förmiddagen var det ganska mulet så då slog jag på världens bästa tv-serie - Sex and the city. Efter lunch, som bestod av pannkakor och hemgjord jordgubbssylt, tittade solen fram, så då åkte bikinin och sheasmöret på! Visste ni att sheasmör naturligt har spf 5 i sig? Trots de 5 spf:en brände jag mig. Ganska rejält. Men det blir brunt sen! Right?

Under den här långhelgen och veckan som varit har jag skaffat mig en vän här ute på trappen, i solen - en fjäril. Den kommer alltid när jag sitter ute, hoppar närmre och närmre för varje dag. Idag satt den på både mitt knä och min hand. Jag har alltid varit rädd för fjärilar, men av någon anledning var jag inte det för den här. Mamma tror att det är farmor Nean som hälsar på från himlen. Det tror jag också.




Igår var jag


Igår var jag förjävla ambitiös! Jag tvättade - äntligen - fyra maskiner kläder, städade och planterade om mina tomater. Att plantera om tomater var ett mycket hårdare jobb än jag någonsin hade kunnat tänka mig. Trots allt hårt jobb, hann jag även sitta i solstolen och bränna mig. Just det - igår vaknade jag med en big ass vagel i ögonvrån också.



Mina tomater - fina va? Snart börjar de blomma!



Jag fullkomligt ÄLSKAR färgglada kläder...eller?


Sjukt kul!





Midsommarafton 2010


Nu börjar jag må bättre efter gårdagen och har duschat och ska snart fixa lite middag. Har även lagt in bilderna från gårdagen nu, här är några av dem;

































Midsommardagen

Gårdagen var sjukt rolig! Vi åt god mat, bra musik, kubb, femkamp och massor av dricka! Helt klart den bästa midsommaren hittills :D Jag har ingen aning om när jag kom hem, vaknade i alla fall vid två idag - det behövdes. Jag tog en del fina bilder med min nya kamera som jag tänkte lägga upp senare (: Nu ligger jag i soffan och halvsover, äter Marabous apelsinkrokant - mmm! - och kollar på "the ugly truth". Funderar på att ta mig i kragen och ta en dusch.

Glad midsommar!!

Dags att vakna, duscha, stryka klänningen och göra midsommarkransen, sen bär det av till Johanna i brottan :D Glad midsommar allesammans!!

Sitter på bussen

...och kom just att tänka på att jag fyller 20 om mindre än en månad - man kanske skulle kirra en fest? Dags att börja planera i så fall :D Sista arbetsdagen den här veckan, sen blir det långhelg - jag har tagit ledigt på måndag också, så få hade jag tänkt göra allt det där jag inte hann med förra helgen (: Såg förresten på filmen "Precious" igår kväll och jävlar vilken käftsmäll! Så. Jävla. Bra. Se den!

Nu är det sommar, nu är det sol.

...nu är det koskit i hagen! Och livet är underbart! Jag har världens bästa familj, underbara vänner, drömjobbet, fantastiska kollegor och nu är det äntligen sommar, och snart midsommar (: Kan livet bli mycket bättre? Nu kom jag att tänka på filmen "Äntligen midsommar" - varning! - se inte den filmen, den är värdelös. Åter till det positiva - jag längtar verkligen till midsommar, jag känner på mig att den kommer att bli riktigt, riktigt rolig :D Hoppas att ni har det lika bra som jag har det. Karma is only a bitch if you are.

HAHAHA


Det krävs bara en tiokrona en tråkig söndagskväll...




...för att göra någon riktigt förbannad en måndagmorgon!


Åh, vad jag längtar till fredag...




På fredag är det midsommarafton. Men inte bara en helt vanlig midsommarafton, det här året får jag och tjejerna finbesök från USA. Jericho, Alexandras pojkvän kommer hit, och jävlar vilket firande det ska bli - han ska få se på en riktig svensk midsommar har vi planerat. Vi tar båten ut till Grinda med massor av svensk midsommarmat och dricka, och dansar runt midsommarstången, sen åker vi vidare till Johannas mansion för att festa hela natten. Det ska bli riktigt roligt! Jag längtar till fredag...


<3







Sova, sova, sova!


Ja, jävlar vad fort den här helgen har gått! Jag hade tänkt städa, tvätta, plantera om mina tomater osv. Men som jag skrev i det tidigare inlägget så har jag varit sjuk hela veckan, så hela den här helgen har gått åt till att sova, sova och sova.

Somnade vid elva i fredags, blev väckt vid tio då jag blev serverad en riktig, jävla god frukost - stekt ägg, bacon, nybakade frallor, kaffe och juice - mmm! Kollade på en av världens sötaste film - Hachico - som jag tycker bör ses av alla! Efter filmen åkte jag, mamma och syster till Stinsen och käkade lunch och handlade middag. Nästa gång ni åker till Stinsen MÅSTE ni äta kyckling tandoori på Wok och sushi - my favourite! Jag kan få cravings för den. Åkte hem. Sov i tre timmar. Kollade på bröllopet. Grät. Åt chèvre chaud. Kollade på bröllopsmiddagen och Daniels oslagbara tal. Grät. Grät. Grät. Sov. Väcktes vid tio och åt samma goda frukost. Nu ska jag sätta på en av de fyra filmerna jag har hyrt och äta av det lilla som finns kvar av de 1,2 kg smågodis som jag köpte i fredags. Das vas das, over and out.





Hola!


Livet rullar. Med halsont och feber. Tacka gud för värktabletter som gjort att jag har klarat mig igenom hela veckan på jobbet! Annars är allt great, snart kommer Al my pal hem från Amerikat med Jerkan också - det blir nice! Om tre veckor börjar min 4 veckors långa semester, ännu bättre. Fredagsmys med taco och massor med gott framför en film blir det imorgon, lördag och söndag blir nog också väldigt lugna - hatar att vara sjuk. Här kommer en bra:





Hola!


Livet rullar. Med halsont och feber. Tacka gud för värktabletter som gjort att jag har klarat mig igenom hela veckan på jobbet! Annars är allt great, snart kommer Al my pal hem från Amerikat med Jerkan också - det blir nice! Om tre veckor börjar min 4 veckors långa semester, ännu bättre. Fredagsmys med taco och massor med gott framför en film blir det imorgon, lördag och söndag blir nog också väldigt lugna - hatar att vara sjuk. Här kommer en bra:







Tips!


Den 30:e juni släpper Kent sitt nionde studiealbum - "En plats i solen". Idag släppte de två låtar från albumet - "Gamla Ullevi" och "Skisser för sommaren". Jag gillar dem skarpt och rekommenderar er att lyssna på låtarna! <3




Sego


Gårdagen var riktigt lyckad - lillasysters skolavslutning var jättefin och personalfesten på kvällen var riktigt rolig! Efter god mat och mycket dricka stod vi allihop och dansade på bord och stolar och skrek till musiken :D Jag har varit RÄTT bakis idag! Jag har nog aldrig haft en så sjuk huvudvärk som jag har haft idag. Konstig som jag är får jag alltid såna städryck när jag är bakis, sån nu har jag i alla fall rensat i alla badrumsskåpen.

Förutom det har jag kollat på film och sovit i princip hela dagen. Just det - jag köpte, äntligen, en systemkamera igår! En Nikon D3000 blev det - den är riktigt nice! Nej, nu ska jag dra igång ännu en film - vi hörs imorgon igen :)


Trevlig lördagskväll!


Torsdag


Snart är det dags för fredagsmyyyys!!!

Skönt, jag behöver vara lite ledig känner jag. Jag har varit på ett sånt fruktansvärt humör hela dagen. Den började inte speciellt bra på grund av en massa jobbiga mardrömmar, sen har en massa småsaker blivit en enda stor irriterande klump. Tur att jag är ensam nu och kan avreagera mig på mitt sätt. Tacka gud för öl, god mat, choklad och roliga filmer.

Imorgon är det fredag och dags för syrrans skolavslutning - klart att jag ska dit, och personalfest. Det blir soft. Vi hörs på lördag igen - ha en bra fredag!! :D


Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!


Japp, så sant som det är sagt - nu är jag 10 lax rikare! Niiiice. Den kommer förmodligen gå till en systemkamera och en resa till London.

I övrigt har dagen varit fantastiskt, men ändå så sorglig. Vi hade nämligen lite avslutning på dagis idag och vad vi grät.. Så sorgligt att de helt otroliga barnen ska sluta hos oss för att börja skolan. Jag kommer att sakna dem enormt.


 

Vad gäller boken 'Elsas mode' som jag skrev lite om häromdagen - ta aldrig någonting på allvar om vad jag tycker när det kommer till böcker! Jag har nämligen precis börjat läsa på fritiden och har därmed noll läserfarenhet. Anledningen till att jag inte har läst något innan är på grund av att jag ser som en kratta, vilket jag upptäckte bara för ett par år sedan.

Igårkväll läste jag i alla fall ut 'Elsas mode' och det hade ett sånt cheezy slut att jag la från mig boken med en djup suck. Nästa bok jag kommer läsa blir antingen första boken i 'True Blood'-serien, eller en Marian Keyes-bok. De 'vet' jag i alla fall ska vara bra.


Bye bye äppelpaj. Höhö.



Vila i frid.


Egentligen har dagen i sig varit bra. Jag har varit pigg, haft glada barn, men ändå har jag själv mått skit. Jag har haft ont i magen, svårt att andas, haft gråten i halsen och allmänt känt att något har varit fel.. På väg hem från jobbet fick jag veta att en kille som jag umgicks med i högstadiet och gymnasiet just har avlidit. Jag brukar reagera såhär om det är någon i min närhet som har gått bort - likväl nära som bekant. Usch, det här är fruktansvärt! Livet är orättvist.

Vila i frid, Sebastian Pålsson.





Soooool


Efter att jag skrev det senaste inlägget satt jag och kollade runt på resor i sisådär en timma och efter det var det blå himmel! Inte fan är man sugen på att vara inne och städa då. Min rum är alltså fortfarande lika stökigt, men jag desto brunare :D Jag vågade min dock inte på kokosoljan, så jag körde faktiskt - för en gångs skull - med solskyddsfaktor. 6.

Nu har jag precis duschat och tänkte slänga mig i soffan, bokstavligt talat haha!, och läsa vidare i min bok - Elsas mode. Den är helt okej faktiskt.



Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter.

Så inom kort ger hon sig av igen - till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg.

En ensam kväll får hon en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir hennes inträdesbiljett till Stockholms glamourösa modecirkus.




http://elsasmode.blogspot.com/ 



5-6 juni


Herregud, vad konstigt det var att skriva att det var juni nu! Vad fort den här våren har gått. Om man nu kan kalla den för vår.

Igår, lördag, tog jag med min lillasyster på vårt årliga Skansenbesök. Vi hade det jättemysigt, fint väder, god pastasallad, sockervadd, tomteklubbor och vattenmelon. Efter fem timmars promenerande i alla Skansenbackarna var vi helt slut och bestämde oss för att ta bussen hem. Förutom att det inte gick några bussar. Vägarna var avspärrade i hela stan för Sthlm Marathon. Fuuuuuck! Stackars lilla lillasysters ben som fick gå från Skansen till Stureplan efter vår långa dag. Ja, jag vet att vi kunde ha gått till Karlaplan. Nu. Hem kom vi i alla fall, jag somnade som en stock vid halv tio och väcktes av min telefon som ringde nu vid halv tio igen. Det var sköna 12 timmar (:


Idag hade jag tänkt slänga på mig bikinin, smörja in mig med min nyinköpta Coconut Oil - without sunscreen, och sitta i en solstol och läsa 'Elsas mode', men det verkar inte vara väder för det. Hmm, undrar vad man kan hitta på för roligt idag då? Kanske blir det till att städa min rum för det ser förjävligt ut och jag har samlat en meter tjockt med damm. Ungefär.

Ha en bra blå-gul dag!!



SATC 2


Just jävlar! Jag lovade ju att skriva några av mina tankar om Sex and the city 2!

Till att börja med vill jag bara säga att jag älskar SATC-serien, fullkomligt älskar den!



Jag gick till biografen med mina vänner utan några egentliga förhoppningar om filmen, då många recensenter hade gett filmen dåliga betyg och ord. Första filmen tyckte jag var helt okej, dock alldeles för mycket mode och alldeles för lite humor - inte alls som serien alltså. Många anser att man får se serien och filmen som två skilda saker. Det tycker inte jag - filmerna är ju ändå fortsättning på serien.

SATC 2 var än mindre lik serien. Den var fruktansvärd. De försökte ta på sig överdiskuterade och uttjatade Mellanöstern, men det blev ett rejält plattfall. Kunde de inte kommit på något bättre än det? Det hade varit mer okej om de hade gjort filmen för 10 år sedan. Eller, nej förresten, det hade det inte. Fruktansvärt pinsam film, rasistisk vill jag även kalla den.

Jag rekommenderar inte filmen till någon alls då den är alldeles för töntig för alla över, men ändå för grov och ger ett alltför rasistiskt budskap för 13 åringar - som man skulle kunna tro att Michael Patrick Kin är den här gången. En kåt sådan. Inte PK! Det här är några av de saker jag tycker om SATC 2, jag skulle kunna skriva en massor av skit om den här filmen men jag blir bara mer och mer upprörd, så nu går jag och gör middag istället. Nej, det här är underkänt!


Mysdag


Jag vet att jag tidigare har skrivit om hur man automatiskt går och längtar efter helgen redan i början av varje vecka. Efter att jag har tänkt lite extra på det har jag kommit fram till att en av de största anledningarna till detta är att jag längtar efter helgmyset, vilket betyder en bra film och en god fruktsallad, ostbågar eller något annat gott, för mig.

Jag ska härmed införa en mysdag som tradition och det blir nog på tisdagar eller onsdagar - för att bara brukar vara skit på TV de dagarna och jag har inget annat för mig än att glo på TV med datorn i knät på vardagarna - där jag kommer att hyra en bra film och göra något gott till den. Mysigt va?


Det här får bli dagens filmtips;




:D

I förrgår skickade jag in min ansökan och mina betyg till kunskapscentrum.se för barnskötarutbildningen. Igår fick jag reda på att jag har blivit antagen och börjar plugga, helt och hållet på distans, den 14:e augusti :) Jarå!!

RSS 2.0