Onsdag


Återigen, fullt upp. Helvetes mycket plugg och så vidare, ska även jobba imorgon! Ska bli kul att träffa mina små igen. Aa, typ så spännande är min vecka. På fredag däremot ska jag och Micke hitta på något mys, på lördag är det kräftskiva och på söndag släktmiddag. Bra helg! 

Nu ska jag återgå till Filip och Fredriks podcast och mina böcker om HACCP, SLV, SAM och vad fan all världens lagar och verk heter.





Two-Headed Boy


Har en jääävla massa plugg nu. Hinner inte riktigt skriva här. Eller ja, tydligen. Planerar att göra klart allt innan helgen för då blir det kräftskiva och jag tänker vara med - all in så att säga.


Om festivalrykten.se är stället där ni läser det först hoppas jag att jag inte är långt efter. Vad gäller musik då.

Jag har idag läst följande:
- Neutral Milk Hotel ska ut på turné!
- The Drums nya album finns ute för streaming! Njut!

Hur jävla bra? Enligt ryktena är det inte självaste NMH som turnerar, utan Jeff Mangum. Självaste Gud. Hoppas att han kommer hit.






rockfoto.nu




Arcade Fire


Syket


Lykke Li


Junip


http://rockfoto.nu/festivals/popaganda/20110826/20110827



Popaganda 2011


Ja, jävlar vilken bra helg!

Var trött men sjukt taggad på fredagen efter bara 3-4 timmars sömn och 4 timmars bröd- och bullbak från åtta på fredag morgon. Jag åkte direkt till Micke från skolan, där jag har bott fram tills nu. Allt har varit fullkomligt underbart. Allt från asbra musik, till trevligt sällskap, till det ultimata festivalvädret, till parköl, till massor av mys och kärlek.

Vi satt många gånger i gräset och lyssnade på sjukt bra och mysig musik som Saint Etienne, Midlake, JJ och Jenny Wilson. På band som Arcade Fire, Junip, Lykke Li och Syket stod vi och kollade, alternativt hängde på kravallstaketet. Det var fint, åh så fint.

Själv har jag aldrig varit på en stadsfestival tidigare, och det var sjukt värt att kunna åka hem till en varm säng, en dusch och så vidare. Jag siktar på både Popaganda och Way Out West nästa år - hoppas de bokar minst lika fabulösa artister som i år! 





Önskar verkligen att jag hade tagit fler bilder, förjävla fint var det. Här är under Jenny Wilson.



Heeej


Fullt upp den här veckan, hinner inte riktigt uppdatera. Även om jag inte har en "sån" blogg, ser jag att mina ihärdiga läsare tittar in dagligen och får därför lite smått ångest. Vet själv hur tråkigt det är med dåligt uppdaterade bloggar. Så ja, det är det ni får läsa om idag! Sjukt spännande vill jag säga.

Nu åker jag till skolan för lite näringslära, sen blir det thaimat hos Al med tjejerna.


popaganda!-peppar på vägen.




Musikhösten 2011


Efter att ha storstädat huset kom Micke över på vin, middag och mys. Vi åt linguini med kyckling och en kickass-tomatsås. Ännu en 'bästa kväll någonsin', vill aldrig att de tar slut.

Jag har saknat familjen som fan, men känner ändå att jag är alldeles, alldeles för gammal för att bo hemma. Jag vill kunna träffa min familj på mina villkor också. Allt blir så mycket lättare då. Låt nu kommande nio månader gå helvetes jävla snabbt så att jag kan få ett fast jobb och därmed köpa en egen lägenhet.

Något annat som jag verkligen vill nu är att resa, är väldigt sugen på Italien, gärna Venedig. Vore fint. När kommer det kunna hända liksom? Om typ två år? Längtar.





Aa, nu lät jag bitter som fan, vilket jag egentligen inte är - har ju världens finaste pojkvän, bästa vännerna och familjen någonsin och så vidare. Dessutom har jag massor att se fram emot den här hösten. Och ja, då syftar jag på i musikväg:


26-27:e augusti - Popaganda
9:e september - Håkan Hellström på Gröna Lund
1:a oktober - Yelle på Strand
5:e oktober - Architecture in Helsinki på Strand
8:e november - Fleet Foxes på Annexet
8:e december - Wild Beasts på Debaser

Eeehh, jättebra. Den ultimata musikhösten. Och med massor av kärlek på det kan den inte bli annat än perfekt.



Död


Blev ingen (inget? jag säger ingen öl, och ölen - inte ölet, eftersom det heter en öl och inte ett) öl igår. Körde steeenhårt i köket, åtta timmar nonstop. Glömde dricka vatten, andas och så vidare så jag hade ju en rätt skön huvudvärk när jag kom hem. Somnade som en stock efter att ha kollat ett par avsnitt Varning för barn som är min nyupptäckta undehållning. Sjukt kul faktiskt.

Jag lärde mig massor i köket igår i alla fall, det var så jäävla kul! Jag har hamnat rätt. Verkligen, helt rätt. Vi gjorde majonnäs, hovmästarsås, rhode island, remoulad, dansk remoulad, vinaigrette, senapsvinaigrette, aioli, klassisk potatissallad, tysk potatissallad, tomat- och mozzarellasallad, caesarsallad, waldorfsallad och så vidare och så vidare. Eftersom vi slog allt för hand och sprang runt som vilsna höns har jag en sån sjuk träningsvärk i varenda liten muskel i kroppen. Men det är bara härligt.


Familjen kommer hem från Frankrike imorgon så nu måste jag städa huset, he he. Börjar med diskberget. Har popaganda!-listan och Arcade Fire som sällskap.




Kärlek är bra


Vi har haft en underbar dag på Djurgården trots en regnskur, men det var bara härligt. Fantastiska människa. Jag blir som i en rosa bubbla när jag är med Micke, och glömmer alltid att ta bilder på alla de fina platserna vi går till - vilket vi alltid gör. Inget undantag för den här gången alltså. Den enda, jättefina, bilden jag har tagit var när Micke gick iväg i ett par minuter.



Och så här skulle väldigt många bilder se ut, ja, liknande i alla fall. Ni förstår. Men som sagt - det är det sista jag tänker på med honom. Blir nog alltså ingen förbättring på det i framtidden, men ska försöka. Kul att ha liksom.


Efter "Kniven mot strupen" (eftersom jag bara kollar på matlagningsprogram på tv) går jag och lägger mig och laddar inför morgondagen. Jag kommer typ dö av mjölksyra i armen efter all majonnäs jag ska slå. Sen ska jag dricka öl!



Den stora frågan är:

Varför luktar det alltid jättemycket vitlök på 610:an? Och inte som i någon som har ätit vitlök och konar, utan färskpressad. Märkligt.

Ledig idag.


Åker mot Djurgården och möter upp pojkvännen nu.



Färdkost - åkeröäpple från trädgården.


"Du ser så där äckligt kär ut!" var förresten mitt sexhundrade inlägg, för er som ville veta!



Fin







Kloka ord



"Kärleken faller inte på trädet utan den ska gödlas, inifrån."


 - M. Montazami






AAAAHAHAHHAHA. Hon är bara härlig.



"Du ser så där äckligt kär ut!"


Glöm allt jag sagt - jag kommer inte att söka till Sveriges Mästerkock, även om jag måste säga att det är sjukt frestande att laga en fenomenal rätt till Morbeg, Aujalay och Mannerström och få komplimanger, he he he (ja, jag är självgod, men ack så sarkastisk). Jag hade nämligen en fantastisk dag i skolan idag, och jag är så sjukt taggad på det här att jag helt enkelt skiter i Mästerkock för att inte missa någonting. Med mina höga mål och min starka drivkraft kommer jag nog någonvart i alla fall. Det ska jag se till.


Efter skolan mötte jag upp Maya och åt en fantastisk chèvresallad till middag, det var jättetrevligt! Jag fick rubriken från henne. Blev asglad eftersom det stämmer.

På väg hem körde busschauffören förbi min busshållsplats, jag gormade "ursääktaaa, staannaaa, jag ska aaaaaav!!". Han tvärnitade och såg EXAKT ut som Gollum när han kollade bak på mig samtidigt som han öppnade dörrarna:




Nu ska jag äta mina goda körsbär som en assöt tant prackade på mig idag och somna tidigt. Imorgon ska jag träffa min fina, aaaaaaw längtar.


Köpte förresten även en biljett till Fleet Foxes idag! Ah, underbara dag.




Hjälp!


Har nu kollat på ett par avsnitt av Sveriges Mästerkock 2011 och blivit sjukt peppad. Upptäckte dock att väldigt många av de deltagande faktiskt gått kockskola i grunden. Är det rätt? Det har inte jag, och kommer inte ha gjort om jag skulle söka. Eller ja, när jag söker. Allvarligt, vad har jag att förlora? Går det inte så går det inte helt enkelt.

Då är frågan - vilken av följande rätter ska jag presentera?


Helstekt oxfilé/lammytterfilé med potatis- och jordärtskockspuré, portvinssås och smörslungade kantareller

eller

Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré och tärnad, knaperstekt bacon


Vad säger ni?



Skogspromenad


Efter att ha gått upp tidigt, druckigt mängder kaffe och ätit skogaholmslimpa med falukorv (svingott), gick jag ut i skogen på en långpromenad. Det var fint, jättefint. Hittade dock inga kantareller - trots mina fabulösa svampgömmor - men massor av stora, fina blåbär och vildhallon som fick bli sylt till dagens lunch - fattiga riddare. Helvetes jävla gott. Nu måste jag ta en dusch, har spindelnät över hela kroppen.









Vem slår inte en egen majonnäs klockan tio på kvällen en måndag?


Jag gör det i alla fall. Vi pratade om det i skolan idag, det var länge sen jag slog en, och jag var nyfiken på om jag kom ihåg och hade den rätta snitsen kvar. Det hade jag. Nu behöver jag inte skämmas på fredag när vi ska göra kalla grundsåser, fju.


Imorgon är jag ledig och tänkte göra ett nytt försök med fisket, alternativt ge mig ut i skogen och leta svamp. Eller båda. Nu är jag skittrött efter att ha lärt mig allt om personlig hygien och hur man städar kök, så det blir en tidig kväll med Tore Wretman och en kopp te.







Sveriges Mästerkock


Såg precis att jag har fått svar från Sveriges mästerkock, blev kallad till audition den 4:e september kl. 9.00. Vettefan alltså. Svårt det där. Skulle vara sjukt kul, en stor upplevelse att lära sig av tre stjärnkockar. Men kommer ha fullt upp i alla fall under hösten. Och om man failar, och så vidare, skulle jag bli lite ledsen i ögat. Hmm, aa. Ge mig råd helt enkelt!


Dör


Alldeles, alldeles underbara Fleet Foxes kommer nämligen till Stockholm den 8:e november. Ja, jag kommer hänga på datorn på onsdag innan nio.



Kompenserar definitivt upp det faktum att jag inte har någon biljett till Bon Iver. Ah.




Hahahaha


Vad fan?




Popaganda!


Har fortfarande inte gått och lagt mig - kunde inte slita mig från popaganda!-playlisten. Peppen. Blir jättebra tror jag. Äntligen får jag se Junip! Förra gången jag skulle se dem var allt klart - outfiten, listan och så vidare - men då gick jag och blev brutalt magsjuk. Ja, helvete. Men som sagt, äntligen! Mindre än ett par veckor kvar nu.




Blue Valentine


Jag bytte min relationsstatus till 'in a relationship' idag och fick en helvetes massor av nya läsare på bloggen. Ja, jag ser det som en koppling. Nyfikna. Jag förstår det. Jag skulle vara det. Eftersom jag går på rosa moln, ser enhörningar, skiter regnbågar och så vidare numer. Det är fint, underbart.

Tjejerna gick precis, vi kollade på Blue Valentine. Älskar den filmen, helt fantastisk.




Nu går jag och lägger mig och läser vidare Tore Wretmans 'Svensk husmanskost', skola imorgon!



Heemmaa


Och trött som fan. Jag undrar lite vad som hände igår, utöver att jag spillde öl, gick in i någon typ av skylt hårt som fan med huvudet, och hade sjukt trevligt. Ja, typ så. Det var fint. Nu måste jag försöka vakna till lite, ta en dusch och göra middag, snart kommer tjejerna hit på filmmys. Jättelagom faktiskt.

Från i torsdags.



Brutalt kul:
http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_761.jpg "Asså han är är inte ens farligt och jag har haft honom i 2 år!" Fast han är 1,5 år gammal. Haaahahah.
http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_944.jpg "Den är mycket påkostad."



Mark the Cobra Snake











http://thecobrasnake.com/partyphotos.html





Breaking Dawn


Ni som har läst min blogg länge är mycket väl medvetna om att jag har varit den största Twilight-nörden någonsin. Alltså på riktigt. All in, så att säga. Äntligen, äntligen kommer den första delen av den sista boken - Breaking dawn - ut. Eller ja, i november i alla fall. 



Twilight-nörden i mig kommer fram på de mest brutala sätt. Jag är för tillfället utklädd till vampyr. Haha, skämta...eller? Jag måste läsa om böckerna. Vid sidan om skolan hinner jag nog läsa alla böcker lagom till filmen har premiär.



Grillmiddag!


Gårdagen var underbar, som alltid. Jag är sjukt lyckligt lottad. Nu väntar jag på tjejerna som snart kommer över på lite grillmiddag och så vidare, sen drar vi vidare på inflyttningsfest! Blir awesome.

Ja, för att följa upp inlägget - bitterfittan som jag skrev häromdagen, så fick jag svaret på hennes blogg dagen efter. Så passande!



" Jag läste en kommentar; 'Ja, hon Kissie har ju blivit snällare och mycket mer mogen! Men hon provocerar mig fortfarande.. Vet inte om hon gör det medvetet eller omedvetet?'

Det är självklart omedvetet, men jag är samtidigt medveten om att sättet jag lever på är provocerande i sig. Behöver inte göra mig till, ingen behöver göra sig till eftersom vi männsikor tycker om att låta oss provoceras av exakt ALLT! Stavar jag fel blir ni irriterade på det, stavar jag rätt så tror jag att jag är något eller så har jag anställt någon för att blogga åt mig. Osv osv.."




Meeehehe.



Freedag


Blev ingen firre igår. Inga kantareller hann jag plocka heller, var för mycket att städa för att hinna med skogen också igår. Men lika glad är jag för det! Har en tvåtimmars lektion i teambuilding nu, sen möta upp min fina. Det var allt!


Ledig


Yes, uppe tidigt som fan idag. Rätt skönt måste jag säga. Har redan hunnit käka frulle och kollat på en halv film. Nu ska jag koka ännu mer kaffe, kolla klart på filmen, städa och göra picknick, för senare idag ska jag och Emma åka och fiska! Sjukt kul, fan vad jag har längtat. Hinner säkert gå ut i skogen ett par timmar innan och plocka (leta) kantareller. #Frilufts-Madde


Vi kör en aaasbra låt på det som finaste Miråjj (Mirelijo osv.) hittade häromdagen:



s v i n b r a



Älskar live-versionen lite mer.



#bitterfittan


http://www.kissies.se/sveriges-nya-trend

Nej, sorry Kissie, men du har helt jävla fel.


http://blondinbella.se/han-vill-roka/#Kommentera

Och Isabella, tragiskt att du inte kan se någonting utanför din fantastiska lilla bubbla i Vasastan.



Men sanningen är väl förmodligen den att det mest tragiska i det hela är att jag faktiskt läser ovanstående bloggar. Frågan är, som sagt, om bloggerskorna skriver för att provocera eller om de faktiskt bara helt enkelt är puckade. Man kräks lite i munnen, men kan inte låta bli att läsa skiten i alla fall. Ja, jag skriver ju till och med om den. Fan, de lyckades, 2-0.



Kläder


Tittar på ett program om hemlösa och får brutal ångest när jag ser de 4 stora kassarna med kläder bredvid tv:n, och en överfull byrå en bit bort. Vad i helvete? Är det så jävla svårt att dra med sig kläderna till någon som uppskattar dem? Eller åtminstone pengarna de är värda. Jag undrar bara vilken organisation som är bäst..Stadsmissionen? Ska gå igenom mina kläder en gång till, kan svära på att jag får ihop minst lika mycket till. Blir bra.



Visst känns det fint att vara vid liv en dag till?





Jag hade den finaste kvällen någonsin i torsdags. Vi hade. Så underbar.

Sigur Ros – Ára bátur


<3




Trerättersmenyn


Kom just hem efter första dagen på skolan, känns redan underbart, trots att jag än så länge bara fått kursen introducerad för mig. Längtar till måndag när vi drar igång på riktigt med kallkök. Ah. Jag var rätt så peppad när jag skulle lägga mig igårkväll vilket resulterade i bara några timmars sömn. Blir en tidig kväll ikväll och film innan det. Men först - min trerättersmeny!



Halstrad pilgrimsmussla med blomkålspuré och smulad knaperstekt bacon

6 personer

6 el 12 st pilgrimsmusslor

1 blomkålshuvud
En klick smör
ca 2 dl grädde
Salt och peppar
Några skivor bacon
2 msk finhackad gräslök

Gör så här:
Rensa och skär blomkålen i ungefär lika stora buketter. Stek i en rejäl klick smör i några minuter tills blomkålen knappt fått färg, salta och peppra. I med blomkålen i en kastrull med grädden och koka tills blomkålen är mjuk. Häll av vätskan och mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en slät puré. Om du vill ha en lösare puré är det bara att hälla i delar av den avrunna vätskan i puréen. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka baconet och knaperstek.

Halstra musslorna i en het panna med olja, ca ½ minut per sida.

Forma 'ägg' av puréen med hjälp av två stora skedar, servera musslan bredvid, strö över bacon och gräslök. Avsluta med några droppar fin olivolja runt tallriken.



Helstekt oxfilé med dillkokad potatis och rödvinssås

6 personer


ca 1000 g, gärna hängmörad, oxfilé (inget skit som Naturkött)

Potatis för sex personer, gärna Amandine el liknande
Dill
Salt och nymalen svartpeppar
Två stora nävar kantareller
1 scharlottenlök
2 msk persilja

Gör så här:
Förbered rödvinssåsen. Putsa filén om det behövs. Strö över salt och svartpeppar och bryn med smör i en stekpanna. Sätt sedan in köttet i 175 grader i ugnen till innertemperaturen är ca 55-57 grader, för rött kött. Låt vila i folie. Dillkoka potatisen. Skär upp oxfilén i fina skivor och servera med smörlungade kantareller med scharlottenlök och persilja.



Crème brûlée med röda vinbär

6 personer


1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
2 msk råsocker 
 

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 °. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner stången.
Tillsätt grädde, mjölk och ½ dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggulor och resterande ½ dl socker pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i 6 st portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter tills krämen har stannat.

Låt krämen svalna och sätt in formarna i kylskåp.

Vid servering:
Sikta över socker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun (men inte bränd) karamell.
 


Matkoma


Middagen igår var fullkomligt magisk, h e l v e t e vad gott det var! Måste skriva upp recepten om ni (jag) behöver idéer för en fenomenal middag. Inget jag gör nu dock, det kommer att ta evigheter och jag vill dö i soffan med min matkoma jag fått av en brutalt god oxfilé wellington jag just tryckt i mig. Ja, en riktig, med duxelles-massa och så vidare. Och portvinssås. Så. Jävla. Gott.

Nu blir det film och pepp inför morgondagen - äntligen börjar kockskolan!!


Jättevackert. Ska ge er en riktig bild någon gång, nu när jag faktiskt har en egen kockrock.


M A T


Frågan är väl egentligen vad som hände igen?

Jaja, har varit upptagen med livet helt enkelt.


Idag handlar allt om mat, alltså hela dagen. En del av släkten kommer nämligen över om några timmar på en trerätters, sjuuukt gott kommer det att bli! Det blir blomkålspuré med halstrad pilgrimsmussla och smulad knaperstekt bacon till förrätt, helstekt oxfilé med egenplockad potatis och rödvinssås till varmrätt, och crème brûlée med röda vinbär till efterrätt. Även fast jag precis har ätit lunch (och smakat alldeles för mycket på smeten till crème brûléen) så blir jag svinhungrig när jag tänker på middagen. Ja, jävlar.


Har ju fortfarande inte lagt upp receptet på pastan jag gjorde häromdagen, så här kommer det:

Pasta med kött och krämig kantarellsås

2 pers

Pasta för två personer, gärna tagliatelle

250 gram fläskfilé, el valfritt kött

En stadig näve kantareller

1 msk finhackad persilja

1 bananscharlottenlök
1 vitlöksklyfta

1 tsk curry

½ dl grädde

½ dl mjölk

1 msk kalvfond

salt och peppar

ett par droppar kinesisk soya

ev Maizena till redning

 

Gör så här:

Finhacka löken och persiljan, strimla köttet och skär kantarellerna grovt. Stek ihop i en rejäl klick smör i en het panna tills köttet fått färg. Salta, peppra och ha i curryn. Stek ihop. Häll i all vätska, koka upp och låt sjuda i några minuter. Red vid behov. Servera med den nykokta pastan. Nom nom nom.

Om ni är rädda för curry så smakar inte rätten curry - curryn använder jag bara för att lyfta fram smaken på kantarellerna. En tesked curry är tillräckligt mycket för att få den effekten, men för lite för att få rätten att smaka curry. Sjukt gott blir det bara. Lita på mig, ge er ut i skogen och plocka kantareller, och gör en fenomenal rätt till era fina.



Vad hände där?

Lite så. Jag har packat, städat och flyttat de senaste dagarna, inte så sjukt kul att läsa om tyckte jag. Helt enkelt! Idag däremot lagade jag en awesome pastarätt med kött och kantareller, slänger upp receptet en annan gång, värt. Nu ska jag in och gå på bio! Sjukt kul och längesen, ska bli asmysigt. Ta' ta' så länge.

RSS 2.0