Risotto med kantareller


Tänkte att jag passar på att lägga upp lite fina, glömda, recept när jag ändå är igång.


(Eftersom jag väldigt sällan (läs: aldrig) lagar mat efter recept har jag heller inga exakta recept till rätter jag lagar. Jag mer läser och inspireras. Men jag skriver här på ett ungefär!)

Risotto med kantareller och fläskfilé

 

4 personer

 

Ingredienser:

320 g risottoris (gärna Carnaroli Superfino)

1 st schalottenlök, finhackad

5 dl hönsbuljong

150 g smör

0,5 dl vitt vin

100 g parmesan

Två rejäla nävar trattkantareller

1 msk färsk persilja, finhackad

300 g fläskfilé, strimlad

0,5 dl portvin

1 msk balsamvinäger

Salt och peppar

 

Gör så här:

Förbered alla ingredienser enligt ovan. Värm buljongen i en kastrull. Stek det råa riset i 50 g smör i en annan kastrull, tillsätt löken (men spar lite till kantarellerna) och bryn en liten stund. Häll på vinet och låt koka in på svag värme. Täck riset med varm buljong. Smaka av och eventuellt salta. Fyll på med varm buljong efterhand som den kokat in. Sluta fyll på vätska efter ca 15 minuter. Låt riset koka ihop och bli trögflytande och krämigt. Tillsätt resterande smör, parmesanost och peppar, smaka av med salt och låt koka ihop i ytterligare 3 minuter. Stek kantarellerna med persiljan och resten av löken, salta och peppra. Stek därefter den strimlade fläskfilén hastigt. Häll i portvinet och balsamvinägern i pannan och låt koka upp i några minuter, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på en tallrik och droppa portvinsskyn runt risotton.

 



Jaja, jag vet att bilderna är skit, men det blev gott som fan iaf!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0