Pizza på surdegsbröd
Pizza på surdegsbröd
2 personer
Ingredienser:
2 dl fingervarmt vatten
4 g jäst
3 msk rågsurdeg
2 msk olivolja
2 dl mjöl, Manitoba Cream
1 dl dinkelmjöl
Salt
15 skivor Felinosalami
1 st mozzarella
Några blad färsk basilika och några droppar fin olivolja som garnering
Tomatsås:
En liten burk/½ burk krossade tomater (gärna Mutti Polpa)
10 blad färsk basilika
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
Salt och peppar
Gör så här:
Lös jästen i vattnet, häll i surdegen och olivoljan. Ha i mjöl, lite i taget och arbeta till en smidig deg. Avsluta med att arbeta in saltet. Jäs i 45-60 minuter. Koka ihop alla ingredienser till tomatsåsen under omrörning och smaka av. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ha på tomatsåsen och mozzarellan. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter och garnera sedan med några droppar olivolja, färsk basilika och felinosalamin. Sjukt gott!
Va gott de ser ut :)