Bistecca Fiorentina


Bistecca Fiorentina

 

4 personer

 

Ingredienser:

400 g ryggbiff

1 msk färsk rosmarin, finhackad

100 g parmesan, hyvlad

Ett paket tomater, gärna Romantica

En påse ruccola

En påse babyspenat

Olivolja

Balsamvinäger

Havssalt och svartpeppar

Ev. mozzarella och bröd som tillbehör

 

Gör så här:

Gnid in köttet i olivolja, salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek till medium/rare. Strimla köttet och servera på en bädd av hyvlad parmesan, tomater, ruccola och spenat. Ringla över olivolja och balsamvinäger, strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Et voilà, svingott och enkelt. Ett glas rött sitter fint till.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0