As long as it's talking with you, talk of the weather will do.


Vart fan fick jag all energi ifrån? Madness.

Kom precis hem från matshopping, nu är allt klart inför morgondagens middag med mina fina. Det blir en grym kycklingsallad! Känner att det var längesen jag gav er ett recept, så här kommer mitt enastående recept på en sommarsallad (inte för att jag har smakat den än, men jag kan väl tänka mig):


Sommarsallad á la Madde

4 personer

2 färska kycklingfiléer
1 pkt halloumi
1 pkt sugar snaps
1 pkt färsk babyspenat
balsamvinägersmarinerade jordgubbar
1 påse pinjenötter
salt, peppar, socker, timjan och basilika

Balsamvinägersmarinerade jordgubbar

1 pkt svenska jordgubbar
3 msk crema di balsamico
3 msk balsamvinäger
en skvätt rapsolja
några blad färsk basilika
några nypor salt, peppar och socker

Gör så här:
Balsamvinägersmarinerade jordgubbar: Skär en jordgubbe i ca 4 delar. Blanda ihop ingedienserna, finhacka basilikan och blanda i. Låt gärna dra innan servering.

Nu går det snabbt, så att ingenting hinner kallna! Koka upp vatten till sugarsnapsen och häll i salt och peppar. Koka i ca 2-3 minuter. Skölj i kallt vatten och dela i 3 delar. Skölj spenaten och lägg ut som en bädd på ett stort fat. Rensa och skär kycklingen i ca 2 cm stora kuber, stek i olivolja och krydda med salt och peppar - eventuellt lite timjan och basilika. Skär halloumin i ca 1 cm stora kuber och stek. Stek pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Lägg allt på salladsbädden och häll den överblivna marinaden från jordgubbarna över salladen. Et voilà - servera! Gärna med en god baguette och rosé!






Och, som sagt - as long as it's talking with you, talk of the weather will do.

Built To Spill – The Weather



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0