Ännu mer mat!
Jag vet att jag alltid tjatar om mat - hur ska jag försvara mig här..? Well, mat är det enda som är on my mind under hela min vakna tid.
Här har ni dagens middagstips som tillagas i mitt kök just nu;
Rosmarinmarinerad helstekt fläskfile med honungsglaserad potatis och rotfrukter, och portvinssås.
2 personer
Fläskfilén:
ca 300 g fläskfile
rosmarin
olivolja
vitlök
salt och peppar
- marinera och helstek, avsluta gärna tillagningen i ugn.
Potatisen:
potatis, 3 st
valfria rotfrukter
flytande honung
rosmarin
salt och peppar
- skala och skär bitarna i samma storlek som om du skulle göra klyftpotatis. Salta och peppra. På med rosmarin, ca 1 tsk. Häll över honung - ca 2 msk - och rör om. In i ugnen på 225 grader i 45 minuter. Håll koll för jag är varken säker på graderna eller tiden, hee! :D (Smula med fördel över lite chèvre som finish)
Portvinssåsen:
1/2 krm svartpeppar från kvarn
1 msk smör
1 1/2 dl rött portvin
1/2 dl koncentrerad kalvfond
1 tsk balsamvinäger
75 g mjukt smör
- Fräs pepparn med en smörklick i en kastrull. Tillsätt portvin, kalvfond och balsamvinäger. Låt koka upp. Vispa inför serveringen ner det mjuka smöret klickvis i den sjudande såsen.
Fabulöst!! :D Jag serverar det här med ett glas rödvin. Och eventuellt en sallad på babyspenat och Romantica-tomater, med crema balsamico. Yum!
Så här blev resultatet - förjävla gott!!