För mina matintresserade läsare!
Ikväll tänkte jag prova att göra en ny rätt som jag spånat på under dagen. Vet inte riktigt vad jag kan kalla den? Här har ni receptet i alla fall (observera att detta inte är exakta mängder - jag måttar aldrig, jag höftar) :
För 2 personer:
ca 200 g kött eller fågel
1 gul lök
3 st champinjoner
1 msk kalvfond
1/2 dl portvin
1/2 dl grädde
en skvätt mjölk
salt och peppar
en nypa rosmarin
Gör så här:
Strimla köttet. Finhacka löken och bryn den i ca 1 msk smör (minst, gärna mer). Häll i köttet och låt bryna. Salta och peppra rikligt. Ha på rosmarin. Skär bort foten och skiva champinjonerna, stek tillsammans med köttet och löken i ett par minuter. Häll i portvinet och låt koka upp. Häll i kalvfonden, grädden och mjölken, och låt koka ihop på relativt svag värme - så att inte grädden skär sig. Smaka av - salta och peppra, och red vid behov.
Jag tänkte servera detta med tagliatelle, lite parmesan och ett glas rött.
Bon appetit!
Satan i helvete vad gott det blev - vem fan behöver gå kockskola?! :D Mahaha, nejrå. Jag la till rosmarin i receptet - en nypa lyfte smakerna något enormt!