M A T
Frågan är väl egentligen vad som hände igen?
Jaja, har varit upptagen med livet helt enkelt.
Idag handlar allt om mat, alltså hela dagen. En del av släkten kommer nämligen över om några timmar på en trerätters, sjuuukt gott kommer det att bli! Det blir blomkålspuré med halstrad pilgrimsmussla och smulad knaperstekt bacon till förrätt, helstekt oxfilé med egenplockad potatis och rödvinssås till varmrätt, och crème brûlée med röda vinbär till efterrätt. Även fast jag precis har ätit lunch (och smakat alldeles för mycket på smeten till crème brûléen) så blir jag svinhungrig när jag tänker på middagen. Ja, jävlar.
Har ju fortfarande inte lagt upp receptet på pastan jag gjorde häromdagen, så här kommer det:
Pasta med kött och krämig kantarellsås
2 pers
Pasta för två personer, gärna tagliatelle
250 gram fläskfilé, el valfritt kött
En stadig näve kantareller
1 msk finhackad persilja
1 bananscharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
½ dl grädde
½ dl mjölk
1 msk kalvfond
salt och peppar
ett par droppar kinesisk soya
ev Maizena till redning
Gör så här:
Finhacka löken och persiljan, strimla köttet och skär kantarellerna grovt. Stek ihop i en rejäl klick smör i en het panna tills köttet fått färg. Salta, peppra och ha i curryn. Stek ihop. Häll i all vätska, koka upp och låt sjuda i några minuter. Red vid behov. Servera med den nykokta pastan. Nom nom nom.
Om ni är rädda för curry så smakar inte rätten curry - curryn använder jag bara för att lyfta fram smaken på kantarellerna. En tesked curry är tillräckligt mycket för att få den effekten, men för lite för att få rätten att smaka curry. Sjukt gott blir det bara. Lita på mig, ge er ut i skogen och plocka kantareller, och gör en fenomenal rätt till era fina.