Fransk chokladtårta

 
Det här är en av mina favoriter i den söta delen av matvärlden. Choklad rakt upp och ned. Så jävla gott.
 
 
Fransk chokladtårta
 
200 g finfin mörk choklad
150 g smör
2 dl socker
4 st ägg
1,5 dl vetemjöl
 
+ 100 g choklad och en klick smör till glasyr
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i vattenbad. Separera ägullor från äggvitor. Vispa sockret tillsammans med smöret poröst. Vänd sedan ned äggulorna, ett efter ett, i smeten under omrörning. Tillsätt vetemjölet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned i smeten. Vänd till sist ned den smälta chokladen. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, häll i smeten och grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska inte vara genomgräddad och kommer med stor sannolikhet att sjunka ihop i mitten. Detta beror på att kakan inte innehåller något bakpulver för att få den riktiga franska konsistensen.
 
När kakan svalnat är det bara att glasera och servera med lättvispad grädde och sommarbär!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0