Cheesecake

 
Hallå där.
 
Sitter som vanligt och funderar ut goda recept och kommer, som vanligt, på något asgott. Den här gången har jag funderat ut vad man kan göra av min morfars frus cheesecake-recept. Hon brukar göra en helt fantastisk frusen cheesecake till efterrätt, naturell och vaniljgod med krossade digestivekex i botten. Åh så gott det är!
 
Så gott att jag faktiskt väljer att ha den precis som den är, fast med extra vanilj och citronzest, samt en god halloncoulis till. Och vit choklad till dekoration. Jag tänkte göra den här goda efterrätten i helgen, hoppas att jag har fått till mängderna rätt - om inte, uppdaterar jag efter det.
 
 
Kerstins cheesecake med halloncoulis och vit choklad
 
Cheesecake
 
3 ägg
2 dl socker
½ vaniljstång
200 g philadelphiaost
½ citron, zesten
3 dl grädde
200 g digestivekex
50 g smör
 
Skira äggen. Vispa äggulor och socker poröst och vänd ner fröna från vaniljstången, citronzesten och philadelphiaosten till en slät smet. Vispa grädden fluffig och vänd ner i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta (eller gärna brynta) smöret och pressa ner i botten av formen (med 28 cm i diameter med avtagbar kant). Häll på smeten och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
 
Under tiden kan du göra ett eget vaniljsocker på den andra halvan vaniljstång som du fröar ut och blandar med ett par deciliter socker, och sen börja på halloncoulisen.
 
Halloncoulis
 
2 dl frysta hallon
Socker efter smak
 
Mixa de tinade hallonen och passera sedan genom en sil med hjälp av en slickepott. Såsen kan hållas kall i kylen i väntan på cheesecaken.
 
 
Servera cheesecaken med halloncoulisen och hyvlad, vit choklad.
 
 
Mums.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Detta låter farligt! Jag älskar det

2012-09-13 @ 10:10:00
URL: http://Semeli.tumblr.com
Postat av: Madde

:)

2012-09-16 @ 12:02:55
URL: http://julihimlen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0