Mat


Jag vet precis hur man slår ihjäl några timmar en överskattad kväll som denna (jajaja, jag vet - jag är bara ensam och avundsjuk) - recept.nu är svaret! Allra helst med Stefano Catenacci och Per Morberg som kockar. BOOM så har hela kvällen gått! Jag sitter här och dreglar.

Jag menar, hur gott?!



Per Morbergs oxsvanssoppa




Foto: TV 4


Antal portioner: 4

Ingredienser


1 1 kg huggen oxsvans
2 2 st gula lökar
4 4 st vitlöksklyftor
1 1 st morot
1 1 st palsternacka
0.5 0.5 kruka kruka timjan
0.5 0.5 kruka rosmarin
0.5 0.5 kruka persilja
3 3 msk tomatpuré
Salt & peppar



Gör så här


1.
Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.

2. Lägg i grönsakerna och bryn en stund till.

3. När allt har fått färg, lägg alltsammans i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.

4. Koka upp och skumma av. Krydda med salt, peppar och örterna (obs spara lite av varje till servering).

5. Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.

6. När köttet är klart. Sila av buljongen och koka ner den till hälften.

7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.

8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.

7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.

8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.



Måste göras snarast! _nörd_



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0